Pentru al șaptelea an consecutiv, Consiliul Local Câmpina acordă burse de excelență pentru cei mai buni elevi din anii terminali

Actualitate (Categoria articolului)

Bursele de excelență s-au acordat pentru prima dată, la Câmpina, în anul școlar 2010-2011. Inițiativa acordării acestor burse a aparținut consilierilor Elena Albu și Marian Dulă, iar Consiliul Local a susținut în fiecare an acest demers. 31 de liceeni din clasa a XII-a sau a XIII-a primesc bursă de excelență, valoarea acesteia fiind de 200 lei pe lună.

Conducerile liceelor propun numele bursierilor, se întocmesc niște dosare, iar Comisia de acordare a burselor de excelență, constituită la nivelul Consiliului Local, analizează aceste dosare și stabilește care sunt elevii beneficiari. Principalele condiții sunt ca bursierul să aibă rezultate foarte bune la învățătură și nota maximă la purtare. Trebuie să mai precizăm faptul că aceasta este o categorie aparte de bursă școlară, a cărei acordare a fost stabilită exclusiv de Consiliul Local Câmpina. Pentru că, prin lege, tot de la bugetul local se mai acordă: bursă de merit (100 lei/lună), bursă de studiu (70 lei/lună) și bursă socială (50 lei/lună).

Iată elevii care beneficiază de bursă de excelență în anul școlar 2016-2017, ei fiind prezenți și la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, pentru a primi diplome din partea administrației locale:
Colegiul Național 'Nicolae Grigorescu': Ștefan Apostolescu, Andreea Ciudin, Ioana Ciutacu, Ioan Mihai Constantin, Miruna Corneanu, Andreea Dogaru, Ruxandra Ana-Maria Manole, Ioana Mocanu, Ionela Denisa Neagoe, Iulia Andreea Nica, Eva Maria Olteanu, Teodora Roșu, Teodora Ștefania Tănase, Adrian Ștefan Tureac
Colegiul Tehnic 'Constantin Istrati': Roxana Vișoiu
Colegiul Tehnic Forestier: Florina Beldianu, Maria Mihaela Bobescu, Gabriela Diaconu, Ionuț Mădălin Diaconu, Alexandra Mihaela Milu, Andrei Mireanu, Mihai Răzvan Stoica, Raluca Andreea Toader
Liceul Tehnologic Energetic: Victor Alexandru, Andreea Aldescu, Ștefan Irinel Bădescu, Ioana Raluca Bîja, Denis Cărăuș, Nicoleta Dobre, Rareș Dumitrică, Constantin Andrei Pepene

4851 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petre roxana 21.10.2016 10:46 Laptopurile din dotarea consilierilor sunt personale sau publice ?,atunci ce e ''mascareala'' lipita pe capac,ce pretentii sa mai ai de seriozitate cand ei cu privirile serioase concentrate pe ecran afiseaza exterior tiganie(ca pe gard) ,daca erau elevi de liceu nu era o probleme dar cei ce reprezinta orasul?asta denota lipsa de respect si bataie de joc,la o firma privata era dat afara dar la buget......apropo Inculpatul nu munceste?

Actualitate

2813 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6698 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.