La Cimișlia a fost arborat cel mai mare drapel din Moldova, un dar al Asociației Cultul Eroilor din Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

27 august este Ziua Națională a Republicii Moldova. Este numită și Ziua Independenței pentru că se sărbătorește adoptarea Declarației de independență față de Uniunea Sovietică, de la 27 august 1991. Astăzi, 27 august 2021, la 30 de ani de la proclamarea independenței, la Cimișlia, oraș înfrățit cu municipiul Câmpina, a fost înălțat pe catarg cel mai mare drapel din Republica Moldova.

Materialul pentru realizarea drapelului a fost oferit autorităților din Cimișlia de Asociația Cultul Eroilor din Câmpina, organizație condusă de col. (r) Marian Dulă. Drapelul a fost arborat pe Strada Ștefan cel Mare și Sfânt, la intersecția cu Strada Alexandru cel Bun, o locație special aleasă având în vedere însemnătatea celor doi mari domnitori pentru istoria Moldovei. Astăzi, de Ziua Independenței, la Cimișlia va avea loc și un concert susținut de elevii Școlii de Artă din localitate, o instituție etalon, care anul acesta împlinește 55 de ani de la înființare.
Luna august mai aduce două evenimente importante. 28 august este Hramul Orașului Cimișlia - Adormirea Maicii Domnului. De asemenea, 31 August este Ziua Limbii Române, sărbătorită pe ambele maluri ale Prutului. Câmpina și Cimișlia s-au înfrățit la 27 martie 2015, exact în ziua în care se împlineau 97 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

 

6335 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1275 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2432 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.