Luni, 17 octombrie, la Câmpina începe distribuirea formularelor pentru ajutorul de încălzire

Actualitate (Categoria articolului)

În municipiul Câmpina începe luni distribuirea cererilor și declarațiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței aferent sezonului 2016 - 2017. Ca și în anii anteriori, persoanele/familiile care utilizează gaze naturale sau energie electrică pentru încălzirea locuinței găsesc formularele la Poliția Locală (clădirea din spatele sediului principal) și tot acolo pot depune dosarele.

Programul de lucru în această locație este: de luni până joi, între orele 8.00 - 15.00, iar vineri, între orele 8.00 - 13.00. Persoanele/familiile care încălzesc locuințe cu lemne sau combustibili petrolieri vor depune cererile la Centrul de Informare pentru Cetățeni din curtea Primăriei Câmpina. Vă reamintim că beneficiază de ajutor de încălzire familiile sau persoanele singure al căror venit net lunar pe membru de familie nu depăşeşte 615 lei, cu condiția să nu dețină: clădiri, alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, terenuri care depăşesc 1.000 mp, autoturism cu o vechime mai mică de 10 ani, utilaje agricole, utilaje de prelucrat lemnul sau depozite bancare mai mari de 3.000 lei. După cum ne-au precizat reprezentanții Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Câmpina, condițiile pentru primirea ajutorului de încălzire, cuantumul acestuia, precum și actele necesare sunt exact cele din anii precedenți. Ar fi o singură noutate - familiile care au copii la școala profesională trebuie să prezinte la dosar și o adeverință de bursă profesională, pentru că acest tip de venit va fi luat în calcul la venitul total al familiei. Această noutate apare în special ca urmare a reînființării învățământului profesional de trei ani la liceele din municipiu.
Estimativ, în jur de 1.000 familii sau persoane singure din Câmpina vor beneficia, în sezonul rece 2016-2017, de ajutor pentru încălzire.

Reprezentanții Primăriei Câmpina îi roagă pe cetățeni să completeze cu mare atenție și corectitudine formularele la acele rubrici unde sunt menționate bunurile. Anii trecuți au existat mai multe persoane la care s-a descoperit că au depozite bancare mai mari de 3.000 lei (30 milioane lei vechi), dar pe care nu le-au menționat în documententele depuse la dosarul pentru ajutorul de încălzire.

Iată care sunt actele pe care beneficiarul de ajutor pentru încălzirea locuinţei trebuie să le depună împreună cu cererea şi declaraţia pe proprie răspundere: 

1. Copii ale actelor de identitate pentru membrii familiei sau pentru persoanele care locuiesc la aceeaşi adresă (C.I., B.I., C.P.);|
2. Certificatele de naştere ale copiilor care nu au carte de identitate;
3. Copie a actului de proprietate locuinţă/contract de închiriere/certificat de moştenitor/act de donaţie/comodat/concesiune;
4. Adeverinţă de la Administraţia Financiară (sediul BCR, intrarea dinspre Parcul Milia), pentru cei care nu au venituri sau au venituri suplimentare;
5. Dovada veniturilor din luna anterioară depunerii declaraţiei pentru toţi membrii familiei (adeverinţă salariat, cupon pensie, cupon alocaţie, extrase bancare şi altele, în funcţie de situaţie);
6. Acte doveditoare pentru persoanele cu handicap (certificat cu grad de handicap şi cupon indemnizaţie de handicap);
7. Ultima factură de gaze – pentru persoanele care se încălzesc cu gaze sau ultima factură de energie electrică – în cazul persoanelor care folosesc pentru încălzire doar energia electrică;
8. Copie carte de identitate AUTO/MOTO.

5741 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2648 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6604 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

1 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

568 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.