Dezbaterea publică asupra bugetului local al Câmpinei, un exercițiu politico-administrativ interesant

Actualitate (Categoria articolului)

Joi, 26 ianuarie, la Casa Tineretului a avut loc dezbaterea publică asupra bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. A fost o dezbatere inițiată de administrația locală și am numit-o un exercițiu politico-administrativ interesant, pentru că, practic, primarul Alin Moldoveanu a răspuns în premieră unor întrebări ale fostului lider PNL, actualul președinte al Asociației pentru Câmpina - Marian Nistor și ale liderului PSD, Dan Ioan Mușat.

La dezbatere au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației Cartierelor Câmpinița și Muscel, consilierii locali Cosmin Raț, Aron Sabo, Liviu Davidescu și Florin Marcu, precum și mai mulți reprezentanți ai Primăriei Câmpina.
Dezbaterea a început cu o prezentare a proiectului bugetului local, susținută de inițiatorul proiectului, primarul Alin Moldoveanu, dar asupra căreia nu vom insista pentru că am prezentat în mai multe rânduri detalii privind proiectul de buget, inclusiv în cadrul unui interviu cu primarul Alin Moldoveanu.
Extrem de interesantă a fost partea a doua a dezbaterii. Au vorbit Marian Nistor și Dan Ioan Mușat, niciunul dintre ei neavând propuneri concrete pentru proiectul de buget, ci o serie de întrebări, pe teme considerate delicate și care trebuiau clarificate. Astfel, Marian Nistor a abordat, printre altele, subiecte precum realizarea unor PUZ-uri, banii cheltuiți din creditul accesat în mandatul trecut (subiect asupra căruia vom reveni), sumele alocate de la bugetul local pentru construirea creșei din Cartierul Voila, obiectiv care va fi realizat din fonduri extrabugetare (prin CNI), precum și a problematicii generate de culoarele verzi-albastre.
La rândul său, Ioan Mușat a vrut să știe, printre altele, de ce apare în continuare în bugetul local proiectul privind pasajul subteran (și asupra acestui subiect vom reveni), dar a mai întrebat și despre pista de motocros și sumele mari alocate pentru consultanță și alte servicii.
La toate subiectele, primarul Alin Moldoveanu a răspuns, de multe ori chiar detaliat, și vă invităm să urmăriți în materialul video care au fost răspunsurile edilului câmpinean. Proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023 urmează a fi supus votului Consiliului Local până joi, 2 februarie.

2767 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.