”FORESTIER 50” - jumătate de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Colegiul Tehnic Forestier din municipiul Câmpina a găzduit un șir de ample acțiuni dedicate împlinirii unei jumătăți de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina. Practic, pentru această instituție de învățământ, momentul înființării a fost cel al transformării din Liceul Teoretic nr. 2 ”Ilie Pintilie” în Liceul de Industrializare a Lemnului nr. 4. Ulterior, după 1990, și-a schimbat denumirea în Forestier, fiind mai întâi grup școlar și devenind apoi colegiu tehnic.

Conducerea Colegiului Tehnic Forestier și-ar fi dorit să marcheze această sărbătoare prin prezența mai multor oameni care s-au confundat cu istoria liceului, dar condițiile impuse de pandemie au limitat drastic intențiile. Totuși, la evenimentul desfășurat vineri, 17 decembrie 2021, au fost prezenți inspectorul școlar pe domeniul tehnic, Ion Ionescu, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip, directorii altor licee din Câmpina - Roxana Stan, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Stan Sârbu, de la Liceul Tehnologic Energetic, și Vasile Androne, de la Liceul Tehnologic Mecanic, reprezentanții unor agenți economici care colaborează îndeaproape cu acest liceu, precum și actualele cadre didactice de aici.
S-a dezvelit o placă memorială, care să marcheze cei 50 de ani de la înființarea Liceului Forestier, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au oferit directorului Vali Șerban o Diplomă de excelență.
Cele mai emoționante momente au fost cele prilejuite de evocarea a două personalități ale învățământului câmpinen, foștii directori ai Liceului Forestier Adrian Popescu și Gheorghe Râncu. De altfel, odată cu această sărbătoare, bibilioteca liceului poartă numele lui Gheorghe Râncu, fiind amenajat chiar și un colț dedicat memoriei sale, cu multe obiecte personale, iar Cabinetul de Silvicultură poartă numele lui Adrian Popescu.
Întregul eveniment s-a încheiat cu un program artistic susținut de Corul ”Lira”, format din elevi de la Forestier și Energetic, pregătiți de profesorul Dănuț Andrei, lor adăugându-li-se Elekterisiteh Amstriida Thideea, fostă elevă a Forestierului, care a recitat ”Doina” lui Mihai Eminescu.
Se cuvin felicitați foștii și actualii profesori și elevi din întreaga activitate de cinci decenii a Colegiului Tehnic Forestier, dar și colectivul coordonat de profesorul Simona Abăluță, care a pregătit aniversarea semicentenarului.

5701 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4267 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1622 vizualizari
07 dec. 2023 06:49

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Alte stiri recente

194 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

1308 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

1 comentarii

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.