”FORESTIER 50” - jumătate de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Colegiul Tehnic Forestier din municipiul Câmpina a găzduit un șir de ample acțiuni dedicate împlinirii unei jumătăți de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina. Practic, pentru această instituție de învățământ, momentul înființării a fost cel al transformării din Liceul Teoretic nr. 2 ”Ilie Pintilie” în Liceul de Industrializare a Lemnului nr. 4. Ulterior, după 1990, și-a schimbat denumirea în Forestier, fiind mai întâi grup școlar și devenind apoi colegiu tehnic.

Conducerea Colegiului Tehnic Forestier și-ar fi dorit să marcheze această sărbătoare prin prezența mai multor oameni care s-au confundat cu istoria liceului, dar condițiile impuse de pandemie au limitat drastic intențiile. Totuși, la evenimentul desfășurat vineri, 17 decembrie 2021, au fost prezenți inspectorul școlar pe domeniul tehnic, Ion Ionescu, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip, directorii altor licee din Câmpina - Roxana Stan, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Stan Sârbu, de la Liceul Tehnologic Energetic, și Vasile Androne, de la Liceul Tehnologic Mecanic, reprezentanții unor agenți economici care colaborează îndeaproape cu acest liceu, precum și actualele cadre didactice de aici.
S-a dezvelit o placă memorială, care să marcheze cei 50 de ani de la înființarea Liceului Forestier, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au oferit directorului Vali Șerban o Diplomă de excelență.
Cele mai emoționante momente au fost cele prilejuite de evocarea a două personalități ale învățământului câmpinen, foștii directori ai Liceului Forestier Adrian Popescu și Gheorghe Râncu. De altfel, odată cu această sărbătoare, bibilioteca liceului poartă numele lui Gheorghe Râncu, fiind amenajat chiar și un colț dedicat memoriei sale, cu multe obiecte personale, iar Cabinetul de Silvicultură poartă numele lui Adrian Popescu.
Întregul eveniment s-a încheiat cu un program artistic susținut de Corul ”Lira”, format din elevi de la Forestier și Energetic, pregătiți de profesorul Dănuț Andrei, lor adăugându-li-se Elekterisiteh Amstriida Thideea, fostă elevă a Forestierului, care a recitat ”Doina” lui Mihai Eminescu.
Se cuvin felicitați foștii și actualii profesori și elevi din întreaga activitate de cinci decenii a Colegiului Tehnic Forestier, dar și colectivul coordonat de profesorul Simona Abăluță, care a pregătit aniversarea semicentenarului.

5453 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1652 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1976 vizualizari
08 iun. 2023 18:40

Anna Lesko și Direcția 5 vor concerta la Festivalul Cireșelor de la Bănești

În week-end-ul 17-18 iunie, la Bănești, în satul Urleta, va avea loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări Festivalul Cireșelor.

Alte stiri recente

1341 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1925 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.