Sute de sportivi din întreaga lume vor veni la sfârșitul lui aprilie la Câmpina și Comarnic la Cupa ”Țărilor Latine”, la orientare sportivă

Sport (Categoria articolului)

În calendarul competițiilor internaționale de orientare sportive, Cupa ”Țărilor Latine” este una dintre competițiile de anvergură, în primul rând prin numărul mare de sportivi care participă. După ce în octombrie anul trecut, această competiție s-a desfășurat în jurul Cascadei Iguazu, din America de Sud, la granița dintre Brazilia, Argentina și Paraguay, ediția a 28-a, programată pe 28 aprilie - 1 mai va avea loc în România, la Câmpina și Comarnic.

Până în momentul de față, și-au anunțat deja participarea sportivi din colțuri îndepărtate ale lumii - din Brazilia și Mexic până în Japonia, o dovadă că interesul pentru această competiție internațională este unul enorm. Competiția este organizată de Federația Română de Orientare Sportivă, cu sprijinul Clubului Sportiv OK Silva Câmpina și al autorităților locale din Câmpina și Comarnic.
În ceea ce privește Câmpina, mai întâi, vineri, 28 aprilie, după-amiaza, în zona Voila, este programată o rundă de antrenament, a doua zi, sâmbătă, 29 aprilie, fiind programată etapa de circuit urban a Cupei ”Țărilor Latine”. Startul se va da la ora 10.30, iar festivitatea de premiere este programată la ora 12.30. În paralel, va avea loc și o etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, dar și Cupa ”OK Silva” (competiție open) și Cupa Municipiului Câmpina (rezervată copiilor).
Cupa ”Țărilor Latine” va continua duminică, 30 aprilie, și luni, 1 mai, la Comarnic, pe trasee special amenajate urmând a avea loc întrecerile de medie și lungă distanță.
”Pentru clubul nostru și pentru Câmpina este nu numai o mare onoare, ci și cel mai important eveniment sportiv de nivel internațional pe care îl organizăm. Se anunță un număr de peste 300 de sportivi din întreaga lume, inclusiv din Brazilia, Mexic și Japonia, care vor veni la Câmpina, se vor caza, vor mânca aici și vor avea ocazia și să ne descopere orașul.  Cred că va fi un excelent prilej pentru a populariza acest sport și mai mult în rândul câmpinenilor și țin să mulțumesc autorităților locale pentru sprijin și cooperare, astfel încât această competiție să fie una la superlativ”, ne-a declarat Mihai Tudorache, președintele Clubului Sportiv OK Silva Câmpina.
Vom reveni cu mai multe detalii în apropierea startului competiției.

2495 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.

Alte stiri recente

1893 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

2964 vizualizari
01 apr. 2023 11:25

”Fata morgana” a poposit la Câmpina. Vernisajul unei expoziții pline de culoare și emoție

Multe emoții într-un cadru aparte, plin de culorile tablourilor și de sunetele chitarelor, acesta a fost decorul în care a avut loc vernisajul unei expoziții de pictură, care a avut loc la Casa de Cultură ”Geo Bogza”, din Câmpina, vineri, 31 martie 2023.