La Spitalul Municipal Câmpina a fost prezentat oficial proiectul de 6,7 milioane euro privind creșterea eficienței energetice

Actualitate (Categoria articolului)

V-am informat la momentul respectiv, pe 19 martie 2019, de semnarea contractului de finanțare pentru proiectul cu fonduri europene privind creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Câmpina, în valoare de 26,5 milioane lei, adică peste 6,7 milioane euro. Proiectul a fost prezentat pe larg în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, 29 martie, la Spitalul Municipal Câmpina, conferință la care au participat primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, consilierul local Monica Clinciu - președinte al Consiliului de Administrație al spitalului, Dana Hoitan - managerul de proiect, alți reprezentanți ai Primăriei, în vreme ce Spitalul Municipal a fost reprezentat de dr. Călin Tiu - managerul instituției, dr. Mariana Ceapă - director medical și Eugenia Burchiu - director economic.

Dr. Călin Tiu și-a început expunerea cu o prezentare a spitalului, unitate care la acest moment numără 302 paturi și înregistrează, la nivelul unui an, peste 11.000 de internări și peste 75.000 de consultații. "Acest proiect ajunge la semnare și suntem foarte bucuroși să ne gândim deja că urmează să-l implementăm, într-un moment în care spitalul a parcurs deja pași importanți pe linia modernizării, dar are încă în față foarte multe alte provocări. Amintirile legate de modernizarea Ambulatoriulu ne înfioară, nu pentru că am scăpat de ele, ci pentru că ne gândim cum va fi noul proiect. Avem asigurări că nu va fi chiar atât de trist, dar avem deja experiența preluării unor spații foarte triste și aducerea lor la condiții foarte bune, încât nimic nu ne mai sperie". (video)
La solicitarea reprezentanților presei, managerul spitalului a detaliat acest din urmă aspect, amintind că a primit asigurări și înainte de lucrările de modernizare a Ambulatoriului, dar când au început aceste lucrări au mai apărut unele probleme care au afectat buna funcționare a cabinetelor din Policlinică. Temerea oficialilor spitalului rămâne, dar s-a exprimat disponibilitatea chiar și pentru restrângerea parțială a unor activități pe perioada lucrărilor. De asemenea, Călin Tiu a vorbit și despre proiectul privind construirea unui nou corp al spitalului, un corp pe trei etaje, dar "proiectul ar trebui rescris, pentru că în acest moment pare iluzoriu, mai ales că unele lucruri deja s-au făcut, altele se vor face prin acest proiect de eficientizare energetică".

Din partea administrației locale, primarul Horia Tiseanu a insistat asupra faptului că: "Acest proiect devine cel mai valoros proiect cu fonduri europene implementat la Câmpina după 1989, la actualul curs al euro având o valoare de peste 6,7 milioane euro, depășind astfel proiectul de modernizare a pasajului Calea Dacia, care a costat aproximativ 6 milioane euro. Este adevărat că partea pe care trebuie să o asigurăm noi este destul de mare, dar cine mai vine în ziua de azi să-ți dea 4 milioane euro pentru o asemenea investiție?!". (video)
Viceprimarul Adrian Pițigoi a adus în discuție "un alt proiect pe care îl avem în vedere la nivelul administrației locale, pe care să-l realizăm împreună cu Spitalul Municipal, proiect privind educația, un proiect adresat elevilor, adolescenților, dar și pacienților din medii defavorizate, care accesează mai greu informația. Când vom avea oameni, mai ales elevi și adolescenți, mai educați din punct de vedere sanitar, medical, vom avea pe raza municipiului un sistem de sănătate care va fi perfect și total integrat". (video)

Proiectul de creștere a eficienței energetice a Spitalului Municipal va transforma această unitate medicală în singura din județ care să beneficieze de panouri solare, care vor contribui la producerea apei calde menajere. De asemenea, ar urma să fie schimbate lifturile și să fie amplasat inclusiv un lift exterior, să fie montate corpuri de încălzire cu ventiloconvectoare, dar și un sistem de climatizare și ventilare mecanică în saloane, săli de tratamente și cabinete medicale, precum și panouri fotovoltaice pentru producerea energiei alternative pentru iluminat. Implementarea proiectului va trebui să ducă la o reducere a facturilor la gaze și electricitate cu 40%, ceea ce înseamnă o economie de aproape 500.000 lei anual, având în vedere că, în momentul de față, se achită aproximativ 1,2 milioane lei pe an pentru aceste facturi.
Conform reprezentanților Primăriei Câmpina, în luna mai vor începe procedurile de achiziție publică și cel mai târziu în ianuarie 2020 se preconizează să înceapă efectiv lucrările. Proiectul are termen de finalizare 4 septembrie 2022.

6644 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

514 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

620 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.