Din 17 octombrie, copii ale schițelor lui Nicolae Grigorescu vor fi expuse permanent, la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În incinta Casei Căsătoriilor din Câmpina va fi amenajată o expoziție permanentă cu copii ale schițelor maestrului Nicolae Grigorescu, astfel încât publicul interesat să le poată vedea pe tot parcursul anului. Până acum, schițele originale au fost expuse o singură dată, timp de trei săptămâni, și au necesitat condiții speciale de lumină și umiditate, pentru că sunt extrem de fragile.

Este vorba despre cele 202 schițe și desene în creion, peniță și laviu, ultimele realizate de maestrul Grigorescu. Vă reamintim că aceste lucrări aparțin Câmpinei, au fost cumpărate de administrația locală în anul 1939, cu suma de 600.000 lei, de la fiul marelui pictor. În anul 1950 au trecut în patrimoniul statului și au ajuns la Muzeul Național de Artă. În 2001, Primăria Câmpina a dat în judecată Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă pentru recuperarea schițelor, proces câștigat după aproape 11 ani. Lucrările lui Grigorescu s-au întors acasă și au fost expuse în premieră, într-un spațiu special amenajat la etajul Casei Căsătoriilor, în luna noiembrie a anului trecut (o parte dintre ele) și apoi în ianuarie 2017 (cealaltă parte). Pentru că sunt vechi și extrem de fragile, administrația locală a luat decizia să le protejeze și să expună fotocopii ale acestora realizate de o firmă profesionistă.
Expoziția poate fi vizitată după următorul program:
- marți, miercuri, joi - între orele 11.00 - 14.00
- vineri - între orele 14.00 - 17.00
- sâmbătă - între orele 10.00 - 13.00
Intrarea este liberă. Vă reamintim, Casa Căsătoriilor este situată pe Bulevardul Culturii, nr. 27, în apropierea Primăriei Câmpina.

3494 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alex 15.10.2017 14:03 Buna ziua! Probabil ca aceste fotocopii ar putea fi inceputul acelui mult promis muzeu al Campinei. Mai stiti ceva de acest proiect privind muzeul Campinei sau e ca asfaltarea pe Calea Doftanei?! O tot discuta Tiseanu, dar nu se face nimic! Multumesc!

Actualitate

205 vizualizari
21 feb. 2024 21:13

E oficial! Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc pe 9 iunie

Ceea ce CâmpinaTV.ro vă informa pe surse în urmă cu câteva zile, a devenit oficial miercuri, 21 februarie, atunci când liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat într-o conferință de presă comună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru data de 9 iunie.

717 vizualizari
21 feb. 2024 20:23

Școala din Cornu, modernizată cu fonduri europene. Sistem inteligent de control și monitorizare a energiei

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare și automatizare instalații și utilități la Școala Gimnazială ”Profesor Cristea Stănescu” din comuna Cornu. Este un proiect realizat cu finanțare europeană prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice.

Alte stiri recente

332 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

936 vizualizari
21 feb. 2024 19:35

CS Câmpina a câștigat en-fanfare etapa județeană a Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV

După o primă zi cu meciuri atractive, turneul final al etapei județene a Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV a continuat miercuri, 21 februarie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, cu ultimele partide - semifinalele și finalele.