Invitație la Castel, la "Sărbătoarea celor 2 Iulii"

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 2 iulie 2017, la Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina, are loc o manifestare cu adevărat culturală. Este vorba despre "Sărbătoarea celor 2 Iulii", eveniment organizat de 27 de ani încoace, neîntrerupt, și dedicat celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu - soția și fiica.

Este un eveniment care include multe acțiuni și care se desfășoară într-un loc deosebit, poate unul dintre cele mai frumoase din Câmpina - grădina Castelului Hasdeu. Aici vor veni, ca în fiecare an, personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice, de povestea dramatică a acestei familii care a dăruit Câmpinei un castel - templu. Prelegeri, lansări de carte, un moment poetic din opera Iuliei, expoziții de carte și de artă plastică, un spectacol de teatru ("Răzvan și Vidra", în interpretarea actorilor Monica Davidescu, Tomi Cristin și Ovidiu Culcer, alături de care se vor afla și tineri actori de la Teatrul Proiect din Câmpina) și un recital de lieduri susținut de soprana Georgiana Costea, acompaniată la pian de Anca Săftulescu. Toate acestea sunt incluse în programul manifestării de duminică, 2 iulie 2017, ora 11.00, de la Castel. (Programul complet îl aveți atașat acestui articol).
"Sărbătoarea celor 2 Iulii" este un eveniment organizat de directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", Jenica Tabacu, cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina.

5811 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2627 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2060 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

317 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

200 vizualizari
21 feb. 2024 21:13

E oficial! Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc pe 9 iunie

Ceea ce CâmpinaTV.ro vă informa pe surse în urmă cu câteva zile, a devenit oficial miercuri, 21 februarie, atunci când liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat într-o conferință de presă comună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru data de 9 iunie.