Prefectura Prahova suplimentează numărul de examinatori pentru examenul de obținere a permisului de conducere

Actualitate (Categoria articolului)

Având în vedere numărul foarte mare de persoane care doresc să obțină permisul auto, precum și faptul că în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule există un deficit de personal, s-a ajuns în situația ca perioada de așteptare între proba teoretică și proba practică să ajungă la patru-cinci luni. La sfârșitul anului trecut, Prefectura Prahova a reușit să rezolve parțial problema legată de personalul de la serviciul menționat, iar în perioada următoare se intenționează să se obțină atestatul de examinator pentru alți trei angajați.

Iată comunicatul de presă remis de Prefectură:

"Urmare a creşterii semnificative a numărului de maşini înmatriculate în judeţul Prahova, precum şi a numărului de persoane ce doresc să susţină examene pentru obţinerea permisului auto, perioada de aşteptare între probele teoretică şi practică a cunoscut o creştere semnificativă, ajungând ca la data de 01.01.2018 acest termen să depăşească 4 luni. De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce generează dorinţa acestora de a se reprograma pentru susţinerea unui nou examen.
Având in vedere această situaţie, precum şi faptul că, în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au fost 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu îngrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova a acordat o atenție deosebită acoperirii posturilor vacante.
În perioada noiembrie 2017-ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/mutare de la alte structuri MAI și, ca urmare, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din municipiul Ploiești, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.
Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători, capacitatea de examinare urmând a fi suplimentată cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.
 

Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel încât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/2011 al MAI, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării. Criteriile de programare sunt obiective și menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic, generându-se un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului.
Vă asigurăm și pe această cale de faptul că Instituția Prefectului - Județul Prahova este preocupată în permanență de îmbunătățirea serviciilor prestate către cetățenii prahoveni."

(Sursă foto - Observatorulph.ro)

7341 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

360 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

255 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.

Alte stiri recente

754 vizualizari
28 nov. 2023 13:29

La Câmpina, elita națională a handbalului feminin juvenil se reunește la Cupa ”1 Decembrie”

Câmpina va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase turnee de handbal feminin la nivel de juniori IV, reunind cele mai bune echipe ale momentului la nivel național. Prilejul este dat de Cupa ”1 Decembrie”, care va avea loc în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.

1321 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

1 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.