CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Prefectura Prahova suplimentează numărul de examinatori pentru examenul de obținere a permisului de conducere

- Actualitate -

Prefectura Prahova suplimentează numărul de examinatori pentru examenul de obținere a permisului de conducere

Având în vedere numărul foarte mare de persoane care doresc să obțină permisul auto, precum și faptul că în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule există un deficit de personal, s-a ajuns în situația ca perioada de așteptare între proba teoretică și proba practică să ajungă la patru-cinci luni. La sfârșitul anului trecut, Prefectura Prahova a reușit să rezolve parțial problema legată de personalul de la serviciul menționat, iar în perioada următoare se intenționează să se obțină atestatul de examinator pentru alți trei angajați.

Iată comunicatul de presă remis de Prefectură:

"Urmare a creşterii semnificative a numărului de maşini înmatriculate în judeţul Prahova, precum şi a numărului de persoane ce doresc să susţină examene pentru obţinerea permisului auto, perioada de aşteptare între probele teoretică şi practică a cunoscut o creştere semnificativă, ajungând ca la data de 01.01.2018 acest termen să depăşească 4 luni. De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce generează dorinţa acestora de a se reprograma pentru susţinerea unui nou examen.
Având in vedere această situaţie, precum şi faptul că, în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au fost 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu îngrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova a acordat o atenție deosebită acoperirii posturilor vacante.
În perioada noiembrie 2017-ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/mutare de la alte structuri MAI și, ca urmare, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din municipiul Ploiești, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.
Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători, capacitatea de examinare urmând a fi suplimentată cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.
 

Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel încât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/2011 al MAI, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării. Criteriile de programare sunt obiective și menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic, generându-se un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului.
Vă asigurăm și pe această cale de faptul că Instituția Prefectului - Județul Prahova este preocupată în permanență de îmbunătățirea serviciilor prestate către cetățenii prahoveni."

(Sursă foto - Observatorulph.ro)


15 Jan 2018 19:32 7478 vizualizari


Comentarii


132 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
1851 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1732 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
1518 vizualizari 15 May 2024 22:25 Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

La Secția pentru Judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc marți, 14 mai, o ședință în cadrul căreia s-au discutat cererile de transferuri ale mai multor judecători. Pe listă s-au aflat și trei judecători de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV