Pompierii prahoveni au stins 13 incendii în perioada Sărbătorilor Pascale, iar SMURD a intervenit la 148 de cazuri

Social (Categoria articolului)

În perioada Sărbătorilor Pascale, pompierii militari prahoveni, ca și toate celelalte structuri de intervenție și ordine publică, au fost la datorie, fiind solicitați, în perioada 28 aprilie - 4 mai, la 13 incendii. De altfel, întreaga activitate a pompierilor militari prahoveni în perioada amintită este sintetizată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

”În minivacanța 28 aprilie - 4 mai 2021, pompierii militari prahoveni au stins 13 incendii, din care șapte de vegetație uscată. Peste 185 de salvatori au fost zilnic la datorie. În această perioadă, s-au înregistrat 218 misiuni din care 76 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la 13 misiuni de stingere a incendiilor, 148 cazuri SMURD, precum și la 24 acțiuni pentru protecția comunităților. De asemenea, în cele cinci zile, 195 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 14 accidente rutiere, accidente în urma cărora, din nefericire, două persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă persoane au fost transportate la spital.
În săptămâna premergătoare vacanței de paște, inspectorii de prevenire au derulat 13 activități de îndrumare și control preponderent la unităţi de cult și ansambluri mănăstirești. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă a fost aplicată o amendă, în cuantum de 10.000 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 42 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care trei au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 42 de sancţiuni, cuprinzând 41 avertismente și o amendă.
Având în vedere că statistica specifică acestei perioade relevă o creștere a numărului de incendii (7), în special pe fondul igienizărilor de sezon, le reamintim cetățenilor că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi de până la 6.000 lei. De asemenea, 19 echipaje de pompieri militari ale celor șase subunităţi de intervenţie au efectuat, pe timpul Slujbei de Înviere, prima intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la biserici și mănăstiri din județ. În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor”, se precizează în comunicatul remis de ISU Prahova.

2696 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2567 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.

2804 vizualizari
08 mai 2021 09:52

”Educație la înălțime”, un proiect național la care participă și cadre didactice din Câmpina

”Este o oportunitate pentru toți profesorii din Câmpina să se conecteze la aceste lecții live și să participe la acest proiect național intitulat Educație la înălțime, unde se pot realiza inclusiv experimente cu copiii la clasă”, a fost concluzia profesoarei Georgiana Moldoveanu, care a participat zilele trecute la acest proiect cu elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina. De asemenea, la această fază a proiectului a mai participat și Laura Iordache, profesor învățământ primar la Școala Gimnazială Centrală.

Alte stiri recente

1999 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

6756 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.