Liga A Prahova, etapa a 5-a. Avancronici

Sport (Categoria articolului)

La finalul acestei săptămâni vor avea loc partidele etapei a 5-a din Liga A Prahova, la fotbal. Poate cel mai aşteptat meci al rundei este cel de la Breaza, unde poposeşte echipa CS Blejoi, una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Iată avancronicile şi delegările:

vineri, 15 septembrie, ora 17.00
Boldeşti: Petrolistul Boldeşti - Avântul Măneciu
Etapa trecută: Teleajen Văleni - Petrolistul Boldeşti 1-1; Avântul Măneciu - FC Băneşti 1-1.
În ediţia precedentă de campionat: nu s-au întâlnit.
Meciul de deschidere al acestei etape are o favorită certă, fosta echipă din Liga a 3-a, Petrolistul Boldeşti, având prima şansă în faţa trupei lui Dorinel Beznea, care a excelat prin inconstanţă în acest debut de sezon.
Arbitri: Cristina Părăluţă - Andrei Sotir, Emil Mateescu. Observator: Cătălin Popescu.

sâmbătă, 16 septembrie, ora 17.00
Urlaţi: Unirea Urlaţi - Unirea Teleajen
Etapa trecută: Unirea Urlaţi - CS Măneşti Coada Izvorului 2-1; Unirea Teleajen - CS Ceptura 4-1.
În ediţia precedentă de campionat: nu s-au întâlnit.
Un meci echilibrat, dar între două dintre echipele modeste ale actualei stagiuni din eşalonul de elită judeţean.
Arbitri: Mihai Amorăriţei - Nicolae Niţu, Florin Bureaţă. Observator: Tudor Negoiţă.

Coada Izvorului: CS Măneşti Coada Izvorului - AFC Brebu
Etapa trecută: Unirea Urlaţi - CS Măneşti Coada Izvorului 2-1; AFC Brebu - Petrolul 95 Ploieşti 1-0.
În ediţia precedentă de campionat: CS Măneşti Coada Izvorului - AFC Brebu 7-3, pe 22 octombrie 2016; AFC Brebu - CS Măneşti Coada Izvorului 2-3, pe 6 mai 2017.
După ce în sezonul trecut le-au luat toate punctele brebenilor, jucătorii formaţiei gazdă par favoriţi, dar forma echipei antrenate de Robert Săvulescu este net superioară degringoladei în care se zbătea sezonul precedent.
Arbitri: Robert Nuţu - Bogdan Mociorniţă, Paul Manu. Observator: Constantin Niţă.

Slănic: Măgura Slănic - CSO Plopeni
Etapa trecută: CS Cornu - Măgura Slănic 3-1; CSO Plopeni - Tricolorul Breaza 1-2.
În ediţia precedentă de campionat: nu s-au întâlnit.
Oaspeţii au prima şansă, chiar dacă nu au strălucit în aceste prime etape. De partea cealaltă, în aproape toate jocurile, slănicenii au avut evoluţii modeste, cu rezultate pe măsură.
Arbitri: Ionuţ Neagu - Dragoş Pantilie, Nicolae Iosif. Observator: Constantin Dobre.

Breaza: Tricolorul Breaza - CS Blejoi
Etapa trecută: CSO Plopeni - Tricolorul Breaza 1-2; CS Blejoi - CS Păuleşti 3-1.
În ediţia precedentă de campionat: Tricolorul Breaza - CS Blejoi 1-5, pe 10 septembrie 2016; CS Blejoi - Tricolorul Breaza 1-0, pe 25 martie 2017.
Un alt meci în care formaţia oaspete este favorită, mai ales după succesul de moral, 3-1, în faţa echipei CS Păuleşti. Va fi capabil Stăncioiu să ofere surpriza în faţa formaţiei din Blejoi?
Arbitri: Andrei Moroiţă - Andrei Oprea, Alexandru Chivu. Observator: Constantin Ciocoiu.

Băneşti: FC Băneşti - CS Ceptura
Etapa trecută: Avântul Măneciu - FC Băneşti 1-1; Unirea Teleajen - CS Ceptura 4-1.
În ediţia precedentă de campionat: CS Ceptura - FC Băneşti 2-2, pe 16 octombrie 2016; FC Băneşti - CS Ceptura 7-0, pe 29 aprilie 2017.
Echipa pregătită de Marius Vişan este favorită certă, nu numai din prisma ultimului rezultat direct dintre cele două echipe, ci şi privind în ansamblul prestaţiile celor două echipe în acest debut de sezon.
Arbitri: Viorel Căunei - Mihai Vizitiu, Valentin Dediu. Observator: Radu Vasile.

duminică, 17 septembrie, ora 10.30
Ploieşti: Petrolul 95 Ploieşti - CS Cornu
Etapa trecută: AFC Brebu - Petrolul 95 Ploieşti 1-0; CS Cornu - Măgura Slănic 3-1.
În ediţia precedentă de campionat: CS Cornu - Petrolul 95 Ploieşti (AS Tufeni) 7-3, pe 31 mai 2017 (doar în retur s-au întâlnit).
Un meci deschis oricărui rezultat, în care cornenii - chiar dacă nu mai au forţa din sezonul precedent - pot obţine victoria.
Arbitri: Alin Gheorghe - Gabriel Enache, Cristian Lefter. Observator: Ion Andreoiu.

duminică, 17 septembrie, ora 11.00
Plopeni: CS Păuleşti - Teleajen Văleni
Etapa trecută: CS Blejoi - CS Păuleşti 3-1; Teleajen Văleni - Petrolistul Boldeşti 1-1.
În ediţia precedentă de campionat: CS Păuleşti - Teleajen Văleni 4-4, pe 18 octombrie 2017; Teleajen Văleni - CS Păuleşti 0-3, pe 1 aprilie 2017.
În general, când se întâlnesc cele două echipe se marchează goluri multe, ceea ce înseamnă spectacol. Sezonul trecut, în cele două meciuri s-au marcat 11 goluri, aşa că este de aşteptat ca şi duminică să avem goluri multe, păuleştenii fiind favoriţi chiar dacă joacă la Plopeni şi chiar dacă vin după înfrângerea îndelung comentată de la Blejoi.
Arbitri: Mădălin Marinescu - Doru Petre, Alexandru Chioibaşu. Observator: Marian Deaconu.

4826 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1859 vizualizari
29 ian. 2023 21:37

Mai multe clasări pe podium pentru atleții câmpineni la Romanian Masters Athletics, de la București

În week-end, la București a avut loc o competiție de atletism intitulată Romanian Masters Athletics, un excelent prilej de verificare pentru sportivi înainte de campionatele naționale de sală. Atleții câmpineni, pregătiți de Mihaela Marin și Jenica Bran, legitimați la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, dar și la alte cluburi, au reușit o serie de rezultate foarte bune, promițătoare în perspectiva competițiilor viitoare.

2279 vizualizari
29 ian. 2023 11:42

Sute de sportivi din întreaga lume vor veni la sfârșitul lui aprilie la Câmpina și Comarnic la Cupa ”Țărilor Latine”, la orientare sportivă

În calendarul competițiilor internaționale de orientare sportive, Cupa ”Țărilor Latine” este una dintre competițiile de anvergură, în primul rând prin numărul mare de sportivi care participă. După ce în octombrie anul trecut, această competiție s-a desfășurat în jurul Cascadei Iguazu, din America de Sud, la granița dintre Brazilia, Argentina și Paraguay, ediția a 28-a, programată pe 28 aprilie - 1 mai va avea loc în România, la Câmpina și Comarnic.

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.