Primarul Alin Moldoveanu: ”Niciodată nu-i voi îndatora pe câmpineni cu un nou credit!”

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul dezbaterii publice privind bugetul local al municipiului Câmpina pentru anul 2023, răspunzând unei întrebări a președintelui Asociației pentru Câmpina, Marian Nistor, primarul municipiului, Alin Moldoveanu, a vorbit despre creditele bancare ale administrației locale.

”Banii din credit s-au dus și se vor duce în continuare în investiții și îi folosim pentru cofinanțarea lucrărilor din fonduri europene. Politica mea în calitate de primar ales este să nu îndatorez mai rău câmpinenii, deci, în mandatul meu, eu personal nu o să vin niciodată în fața Consililui Local să cer aprobare fie să măresc creditul, fie să fac alt credit. De asemenea, nu o să vin niciodată în fața Consiliului Local la vreo rectificare bugetară sau la începutul vreunui an să cheltui bani pentru o firmă care să-mi ia creditul, așa cum s-a întâmplat în trecut, și să nu se ia creditul, dar să se facă jumătate din plată către firma respectivă”, a spus primarul Alin Moldoveanu. 
Marian Nistor a insistat: ”Înțeleg că, având în vedere structura bugetului, din venituri proprii, fără acest credit nu ați fi reușit să asigurați confinanțarea pentru proiectele europene”.
”Asta e o supoziție a dumneavoastră. Eu nu sunt Nostradamus să-mi dau cu părerea, eu m-am gândit doar la investiții și cum să aduc cât mai mulți bani la bugetul local pentru dezvoltare. S-a demonstrat că salvarea municipiului Câmpina o reprezintă, ceea ce am spus de la începutul mandatului, fondurile europene ”, a afirmat Alin Moldoveanu.
În proiectul de buget pentru acest an al municipiului Câmpina, suma totală alocată pentru rambursarea creditelor din mandatele precedente este de 6,7 milioane lei, cu mult peste ceea ce s-a plătit anii anteriori - 3,1 milioane lei în anul 2021 și 4,7 milioane lei în anul 2022.

4285 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Amelia 28.01.2023 18:43 Never say never! Si e firesc sa creasca suma de rambursat daca a crescut suma utilizata din credit.Nu stiu ce maturitate are/au creditul/creditele contractate de primarie , dar cu siguranta , daca nu ar fi fost contractate, primaria nu ar fi avut sumele necesare cofinantarii investitiilor cu fonduri europene, deoarece nici un proiect nu se finantaza integral din fonduri externe si in plus nici toate cheltuielile nu sunt eligibile. Dar, na , primarul pe de o parte nu stapaneste domeniul, pe de alta parte vorbeste pentru votantii lui, aia ademeniti cu vorbe dulci si cu hartii roz

Actualitate

1922 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1702 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1537 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

706 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.