Avem o speranță. "Turnul înclinat" ar putea fi declarat de utilitate publică și preluat de administrația locală

Actualitate (Categoria articolului)

După ce Primăria Câmpina a pierdut procesul cu firma Erin pentru imensa clădire neterminată de la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, unii reprezentanți ai administrației locale nu au abandonat această problemă și au tot căutat soluții. Exproprierea pentru utilitate publică este soluția găsită de secretarul Paul Moldoveanu.

Și este o soluție posibilă acum, datorită unor modificări legislative apărute după derularea procesului dintre Primărie și Erin. “Celebra construcţie poate fi declarată de utilitate publică, în baza unor modificări la Legea 33/1994 privind exproprierea pentru utilitate publică. Ne putem prevala și de prevederile unui alt act normativ care le include la construcţiile de utilitate publică şi pe cele care nu mai pot fi finalizate conform prevederilor din autorizaţia de construire”, ne-a declarat Paul Moldoveanu. 
Administraţia locală a transmis deja Consiliului Judeţean Prahova o adresă în acest sens, pentru că numai o comisie specială a Consiliului Judeţean poate declara exproprierea pentru o cauză de utilitate publică. S-a primit și un răspuns prin care Consiliul Județean solicită Primăriei Câmpina întocmirea unei fişe tehnice pentru imobilul respectiv. O fișă care putea fi gata în două zile, dar la care se lucrează... de mai bine de o lună. 

Teoretic, după realizarea acestei fişe tehnice şi după declararea exproprierii pentru utilitate publică, în baza unei juste despăgubiri, municipalitatea câmpineană ar trebui să devină proprietara acestui imobil. Cel mai probabil, se va ajunge la un nou litigiu în instanţă privind valoarea clădirii, dar se vor putea face maximum trei evaluări – una de către actualul proprietar, una de către administraţia locală şi una a instanței – apoi instanța se va pronunţa definitiv asupra valorii de răscumpărare. Precizăm că instanţa nu va trebui să decidă nimic legat de expropriere, ci doar în legătură cu valoarea de răscumpărare. După rămânerea definitivă a sentinței, clădirea va intra în proprietatea administraţiei locale, care va trebui să ia o decizie privind soarta ei – demolare, consolidare și continuarea lucrărilor, vânzare în anumite condiții etc. 
Pare complicat ceea ce am explicat mai sus, dar nu este chiar așa. Important e ca la nivelul administrației locale să se dorească aplicarea acestei soluții și să se înceapă o nouă luptă cu proprietarul monstrului de beton. Ar fi un lucru extraordinar dacă s-ar reuși. Da, vor fi niște costuri, este adevărat. Dar este și o șansă să scăpăm de această clădire oribilă care tronează de 20 de ani în centrul Câmpinei.

8051 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sandu Alexandru 12.05.2017 15:21 Solutia gasita se cheama ''ne inbatam cu apa rece'', lasati avocatii sa mai castige niste bani,e vremea lor.Si ce sa faca Primaria cu mastodontul ?sa mai risipeasca niste bani aiurea,sunt destule spatii de inchiriat in oras,sau poate vrea sa faca productie industriala.PENIBILA SITUATIE !!!!!!!!!!!!!

Actualitate

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1214 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1792 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.