Concursul de pictură ”Câmpina 24h” revine după o întrerupere de câțiva ani

Eveniment (Categoria articolului)

La început, a fost o inițiativă privată. Grupul de firme Neptun, în colaborare cu Casa de Cultură ”Geo Bogza”, organiza în septembrie 2006 prima ediție a concursului de pictură ”Câmpina 24h”. Un concurs de pictură ad-hoc, unic în România la acea vreme. Pictori din toată țara veneau aici, la Câmpina, își instalau șevaletele în diferite zone ale localității și imortalizau pe pânză imagini reprezentative pentru urbea în care marele Grigorescu a ales să-și trăiască ultimii ani din viață. "Câmpina 24h" s-a desfășurat până în anul 2017, apoi nu a mai avut loc. Acum, în septembrie 2021, concursul de pictură ”Câmpina 24h” revine.

12.000 lei este suma alocată de la bugetul local pentru finanțarea acestui concurs. În primul week-end al lunii septembrie, pe 4 și 5 septembrie, zece artiști plastici vor putea fi văzuți prin oraș încercând să surprindă oameni și locuri... La rândul lor, câmpinenii vor avea ocazia să vadă cum se naște o operă de artă. 
Duminică, 5 septembrie, de la ora 12.30, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” vor avea loc vernisajul expoziției și premierea câștigătorilor.

2970 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Pintilie Gheorghe 30.09.2021 19:13 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta acestui concurs
  • PINTILIE GHEORGHE 30.09.2021 19:28 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in privinta acestui concurs de pictura, raspunzandu-mi la cateva intrebari : 1) Acest concurs a fost anuntat sub forma unei invitatii adresata artistilor profesionisti din tara ( conform principiului egalitatii de sanse )? Eu nu vad aici decat o informare prin care ni se aduce la cunostinta ca 10 artisti vor fi vazuti prin Campina pictand. Acest anunt este pentru locuitorii din Campina care ar fi interesati sa vada cum picteaza un pictor profesionist, nicidecum nu este un anunt pentru artistii care ar dori sa participe .2) Cei zece artisti reprezinta un grup privilegiat ? Au fost doar ei invitati dupa anumite considerente ? Care sunt acestea si care sunt artistii ? Eu sunt Masterand la o Facultate de Arta si cu siguranta ca as fi participat si eu daca as fi vazut pe mass-media vreo invitatie pentru acest concurs. Trebuie sa trimit la dumneavoastra un CV, un portofoliu , ca sa pot spera ca voi fi si eu invitat in urmatorii ani ?

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1275 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2432 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.