Profesorii de geografie din Prahova au plantat puiet de conifere la Valea Doftanei, în superba zonă Orjogoaia

Social (Categoria articolului)

Profesorii de geografie din județul Prahova s-au întâlnit vineri, 7 mai 2021, la Câmpina, la Colegiul Tehnic Forestier, de unde au plecat spre Valea Doftanei pentru a planta puiet de conifere în Plaiul Orjogoaia din Munții Baiului. A fost, practic, prima acțiune a Societății de Geografie din România - Filiala Prahova, care îi include în primul rând pe profesorii de geografie, după izbucnirea pandemiei care a transferat multe activități în online, iar cele care ar fi trebuit să se desfășoare în natură au fost, practic, anulate o bună perioadă.

Locul de întâlnire a fost la Câmpina pentru că organizatorul acestei acțiuni a fost profesorul Vali Șerban, directorul Colegiului Tehnic Forestier. La acest eveniment au participat și seniori ai geografiei prahovene, profesori acum retrași din activitate, dar care continuă să fie alături de colegi lor: Ileana Gârbăcică - fost profesor la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina, Mihai Soiu - fost profesor la Colegiul Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, Elena Pahonțu - fost profesor la Liceul ”Carol I” din Plopeni. De asemenea, a fost prezentă prof. dr. Mineliea Gheorghe - inspector de geografie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și alți profesori prahoveni de renume, chiar directori ai unor instituții de învățământ: profesor Tina Ene - director Școala Gimnazială ”Sf. Vineri” Ploiești, profesor Irina Roșca - director Școala Gimnazială ”General Berthelot” Ploiești, profesor Manuela Vintilescu - director Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Câmpina, profesor Roxana Stan - director Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina, dar și profesor Constantin Istrate - Liceul ”Grigore Tocilescu” Mizil, profesor Geanina Badea - Colegiul Pedagogic ”Regina Maria” Ploiești. 
Profesorii de geografie s-au deplasat la Valea Doftanei, în superba zonă Orjogoaia, unde sub îndrumarea a doi specialiști din cadrul Ocolului Silvic Câmpina au plantat puiet de conifere, dar au analizat și tipul de sol sau au identificat elemente de vegetație din această zonă. Dincolo de acțiunea propriu-zisă de plantare, întâlnirea de vineri a fost și una de suflet între colegi care nu s-au mai văzut de multă vreme și care au trăit cu multă bucurie această acțiune desfășurată în natură.

5330 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • UNGUREANU MARIA 16.05.2021 22:07 Bună seara! As dori sa stiu numele profesorului de geografie care a furnizat datele necesare scrierii acestui articol. Va multumesc!

Social

1662 vizualizari
22 iun. 2021 21:44

3 iulie 2021 – o nouă etapă a campaniei CÂMPINA CURATĂ. Un proiect despre oameni cărora le pasă

Asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul CÂMPINA CURATĂ, desfășurat în parteneriat cu Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina, se pregătesc pentru cea de-a treia etapă a acestui proiect, care va avea loc pe 3 iulie 2021. Este vorba despre o nouă acțiune de ecologizare a unor zone din municipiu, iar astăzi s-a dat startul înscrierilor atât prin intermediul unui formular online, cât și telefonic sau prin e-mail. După finalizarea etapei de înscriere, urmează formarea grupelor și distribuirea zonelor adecvate profilului fiecărei grupe (grupe de adulți, grupe de copii însoțiți, grupe formate din membri experimentați).

8123 vizualizari
21 iun. 2021 17:20

O tânără din Valea Doftanei a ales să se întoarcă la tradiții. Va deschide un magazin cu obiecte tradiționale lucrate manual chiar de ea

3 comentarii

În superba comună Valea Doftanei din județul Prahova, un loc unde sunt promovate tradițiile și se păstrează spiritul românesc autentic, se întâmplă multe lucruri frumoase. Unul dintre aceste lucruri este deschiderea unui magazin, un fel de muzeu cu... vânzare, dacă vreți, unde veți găsi doar obiecte cu specific tradițional, lucrate de mâinile dibace ale Loredanei Clinci.

Alte stiri recente

2674 vizualizari
23 iun. 2021 12:56

Accident pe DN1. Două mașini s-au ciocnit pe sensul Ploiești - Câmpina

UPDATE - Conform purtătorului de cuvânt al IJP Prahova, în accident au fost implicate un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani și un altul condus de un bărbat de 46 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 46 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Conducătorul auto de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultat negativ. Se efectuează cercetări în vederea stabilirii circumstanțelor și cauzelor producerii evenimentului rutier.

Pe DN1, la km 80+500, în apropiere de Paralela 45, pe raza localității Băicoi, a avut loc un accident de circulație.

1705 vizualizari
22 iun. 2021 22:02

Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

1 comentarii

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.