Toată lumea vrea o sală polivalentă în Câmpina, dar fiecare în alt mod, în alt loc...

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre subiectele de interes ale şedinţei Consiliului Local de joi, 30 august, a fost cel privind schimbarea destinaţiei unor terenuri de la Căminul Petrol, scopul acestei schimbări fiind realizarea aici a unei săli polivalente. Discuţiile au fost interesante, lungi, pline de substanţă, dar mai ales cu iz politic.

Proiectul a fost iniţiat de consilierul Daniel Ioniţă, iar cei care nu au fost de acord cu această formă a proiectului au fost consilierii PNL şi PMP. Principalul argument al acestora a fost spaţiul total neadecvat pentru o astfel de construcţie în acel loc. Aproape toţi cei care au vorbit au subliniat, indiferent de tabăra din care provin, că sunt de acord cu necesitatea construirii unei săli polivalente în Câmpina, dar trebuie găsită cea mai bună soluţie.
Cel mai interesant moment a fost cel în care consilierul Florin Frăţilă i-a cerut iniţiatorului să-i garanteze că va obţine fonduri guvernamentale pentru acest proiect. Nu o spune nimeni în mod deschis, dar toţi se refereau la influenţa pe care Daniel Ioniţă ar avea-o pe lângă vicepremierul Graţiela Gavrilescu, naşa de cununie a liderului local ALDE, pentru a obţine fonduri guvernamentale pentru diverse proiecte. Bineînţeles, Ioniţă nu a putut garanta aşa ceva.
Un alt punct de divergenţă a fost faptul că liberalii l-au acuzat pe Ioniţă că nu a venit să discute cu toate forţele politice din Consiliul Local, astfel încât să se găsească o soluţie mai bună decât aceasta. De fapt, liberalii erau deranjaţi de capitalul de imagine pe care Ioniţă şi l-ar putea face promovând un astfel de proiect. Iniţiatorul a replicat că a discutat atât cu Tiseanu, cât şi cu Piţigoi, adică liderii locali ai celor două formaţiuni politice. Mai trebuie spus că nici atitudinea lui Ioniţă nu a fost foarte colegială. Pe de o parte, a promovat singur acest proiect, pe de altă parte, a demonstrat o înverşunare disproporţionată faţă de importanţa promovării unui asemenea proiect. Sigur, doar dacă "interesul comunităţii" nu îţi este atât de apropiat încât să reacţionezi cu vehemenţa cu care a făcut-o Ioniţă.
Sunt multe lucruri de spus despre acest subiect, despre această bătălie dusă mai discret sau mai făţiş în Consiliul Local, chiar dacă până la alegerile locale mai sunt aproape doi ani. Oricum, merită să urmăriţi înregistrarea video a discuţiilor. Chiar dacă acestea au durat destul de mult, vă veţi face propria idee asupra intereselor care îi mână în luptă pe fiecare dintre consilierii implicaţi.
În cele din urmă, la vot, proiectul lui Ioniţă a fost respins, consilierii PNL - PMP impunându-şi voinţa şi majoritatea în faţa celor de la PSD - ALDE.

Citiţi şi Consiliul Local Câmpina va discuta oportunitatea realizării unei săli polivalente pe locul celebrei "Alei senzoriale"

4644 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

245 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

514 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

227 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

620 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.