Conducerea Spitalului de Psihiatrie Voila Câmpina pregătește aniversarea a 50 de ani de la înființarea instituției

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 1 Martie 1971 se înființa actualul Spital de Psihiatrie Voila, din Câmpina. În ciuda pandemiei, o asemenea aniversare este un eveniment deosebit, astfel că în momentul de față conducerea instituției pregătește cu mare atenție acest moment.

Dr. Irina Minescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, a acceptat să ne spună care sunt câteva dintre surprizele pregătite pentru aniversarea din 1 Martie. ”Va fi o prezentare a istoriei spitalului, dar vom avea și două momente speciale - dezvelirea blazonului familiei Știrbei, care se va afla la loc de cinste pe castelul construit de această familie, dar și inaugurarea unei fântâni arteziene în curtea spitalului, în apropierea castelului. Primul a fost donația primarului Alin Moldoveanu, iar fântâna a fost realizată din donațiile medicilor de aici”, a spus dr. Irina Minescu. (video)
De asemenea, motto-ul familiei Știrbei, care se regăsește și pe blazonul familiei, ”Semper excelsius” (Mereu mai sus), este preluat și de conducerea spitalului, considerându-se că întotdeaun calitatea actului medical de aici se ridică la acest nivel.
Din păcate, așa cum spuneam, condițiile speciale de protecție sanitară vor împiedica o desfășurare pe măsura evenimentului, fiind invitate doar câteva persoane din afara spitalului - foști directori, reprezentanți ai administrației locale și ai unor instituții medicale, cu respectarea regulilor impuse de starea de alertă în care, din păcate, continuăm să ne aflăm.
CâmpinaTV.ro va participa la acest eveniment și vă vom relata pe larg, la momentul respectiv, aspecte de la această frumoasă sărbătoare a Spitalului de Psihiatrie Voila, la împlinirea unei jumătăți de veac de existență.

4403 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 20.02.2021 10:18 As avea si eu o intrebare pentru doamna directoare: cum este posibil ca domnul Murariu, fost director si actual profesor la AMUS de unde, se stie, sunt luate studente sa faca practica la spital, sa fie singurul candidat la postul pe care-l ocupa in acest moment la spital si pe care l-a luat cu nota aproape maxima :) :) ... chiar asa s-au terminat psihologii la el? Cat de transparenta a fost scoaterea la concurs a acestui post? Poate explica doamna directoare ''coincidenta''?
  • Anonim 20.02.2021 14:12 Completare la mesajul anterior: mi s-a soptit ca domnul Murariu este incadrat cu specialitatea ''psihologie clinica'', desi in CV-ul acestuia NU figureaza NICIO specializare clinica ... cum este posibil asa ceva? se poate ca acest ziar sa faca niste anchete temeinice in acest sens, parerea doamnei directoare nemaifiind suficienta?

Actualitate

4389 vizualizari
25 feb. 2021 12:30

"Nu voi accepta ca trei sferturi din Câmpina să intre în Zona A de impozitare, cu problemele pe care oamenii le au în prezent!"

Noua hartă de impozitare a municipiului Câmpina, care va intra în curând în dezbatere publică, a fost subiectului emisiunii de la CâmpinaTV.ro, moderată de Cristina Neculai și al cărei invitat a fost primarul Alin Moldoveanu. Un subiect extrem de important, având în vedere faptul că prin noua hartă de impozitare s-a dorit îndreptarea unor inadvertențe semnalate de unii cetățeni de-a lungul timpului. Numai că, din păcate, ceea ce a ieșit, probabil că ar stârni o nemulțumire în masă.

2721 vizualizari
25 feb. 2021 10:34

Cât zgomot produc aeromodelele? Ineditul demonstrației de miercuri, de pe Drumul Taberei din Câmpina, în apropierea fostului sat de vacanță

CâmpinaTV.ro a prezentat pe larg proiectul privind reamplasarea și amenajarea unei piste de aeromodelism și a uneia de carting în apropierea fostului sat de vacanță de pe Drumul Taberei, proiect inițiat de consilierii locali Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL). Au apărut imediat reacții din partea unor locuitori din zonă, iar ca răspuns la nemulțumirile acestora, inițiatorii au decis organizarea unei demonstrații cu un aeromodel, chiar pe locul viitoarei piste, demonstrație la care au fost invitați și locuitorii din zonă.

Alte stiri recente

1951 vizualizari
24 feb. 2021 11:32

Începe vaccinarea anti-COVID a cadrelor didactice. În Prahova sunt doar două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din învățământ

În perioada 24 februarie - 10 martie 2021, personalul care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ se va putea vaccina cu serurile AstraZeneca (pentru persoanele de până în 55 de ani) și Pfizer (recomandat și persoanelor cu vârste de peste 56 de ani), anunță un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV). 

2935 vizualizari
23 feb. 2021 14:57

Punctul de vedere al societății HidroPrahova cu privire la incidentul produs la Stația de epurare Sinaia

După cum vă informam în cursul dimineții, un perete exterior al Stației de epurare a apelor uzate din Sinaia s-a prăbușit, la acest obiectiv fiind în curs de execuție lucrări de reabilitare și extindere, cu fonduri europene, prin intermediul proiectului derulat de HidroPrahova. În urma prăbușirii peretelui, apele uzate neepurate au ajuns în râul Prahova, iar Administrația Națională Apele Române a anunțat că și în acest caz se va aplica principiul "poluatorul plătește". Cuantumul amenzii urmează să fie stabilit după ce vor fi cunoscute rezultatele analizelor de apă, Apele Române și precizând faptul că poluatorul a anunțat cu întârziere incidentul. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al operatorului de apă-canal HidroPrahova referitor la situația creată la Sinaia.