O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

Social (Categoria articolului)

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Povestea lor începe din anii de liceu. Alexandra și Alexandru Pescaru au absolvit Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” în urmă cu zece ani. Apoi, au plecat la București, la facultate, în capitală începându-și și apoi consolidându-și parcusul profesional. Și-au dorit mult să se întoarcă acasă, la Câmpina, iar acum au reușit! Au venit acasă și au deschis ORTHOCARE MEDICAL VET.
“Acest cabinet veterinar ia naștere atât din dorința noastră personală de a ne întoarce aici, cât și din dorința de a oferi comunității locale toată dăruirea și experiența noastră. Scopul nostru este acela de a oferi servicii medical-veterinare de cea mai bună calitate, cu cele mai moderne practici și descoperiri științifice din domeniu. Am reușit să amenajăm un spațiu prietenos, curat, cu dotări moderne, în care grija și respectul pentru animale sunt esențiale. Experiențele personale și profesionale acumulate în toți acești ani, precum și oamenii alături de care am lucrat ne-au ajutat să ne conturăm o altă perspectivă asupra naturii, asupra animalelor și asupra legăturii pe care o avem cu acestea, învățând empatia, respectul și devotamentul față de ele”, ne-au declarat Alexandra și Alexandru Pescaru.
Alexandru este medic veterinar. A urmat Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, iar în paralel a lucrat ca asistent veterinar în cadrul mai multor cabinete. După absolvirea facultății, a lucrat ca medic veterinar în cadrul uneia dintre cele mai renumite clinici veterinare din țară, Ortovet București. “Aici am învățat în primul rând ce înseamnă respectul față de animale, grija pe care trebuie să o acorzi unui pacient aflat în suferință și faptul că merită să lupți pentru fiecare viață în parte. Am lucrat alături de oameni la fel de pasionați ca și mine, de la care am învățat foarte multe și cărora le mulțumesc și le voi fi recunoscător pentru totdeauna. Personal, am acordat un interes deosebit imagisticii (radiologie, CT, RMN, ecografie), chirurgiei (chirurgie țesuturi moi, ortopedie, neurochirurgie) și oncologiei (consultații oncologice, chirurgie oncologică, chimioterapie)”, spune Alexandru Pescaru.

La ORTHOCARE MEDICAL VET se oferă servicii veterinare complete pentru animăluțe: ortopedie, neurologie, oncologie, chirurgie, spitalizare și terapie intensivă, analize de laborator (efectuate în colaborare cu Synevo Vet, cel mai performant laborator veterinar din țară), chiar și stomatologie veterinară. Dacă accesați pagina web a clinicii sau cea de Facebook, puteți afla totul despre serviciile, procedurile și intervențiile care se realizează aici, inclusiv tarifele percepute – www.orthocaremedicalvet.ro; facebook.com/orthocaremedicalvet
Primii doi pacienți care au trecut pragul clinicii, chiar în ziua deschiderii, au fost Ria, o cățelușă adoptată de o familie din Câmpina și sterilizată la ORTHOCARE, și o pisicuță lovită de mașină, la care Alexandru a făcut o dublă intervenție chirurgicală: ostectomie de cap și col femural plus sterilizare. Amândouă animăluțele sunt bine și se refac admirabil.
“Din punct de vedere etic și medical, facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a ajuta orice animal aflat în suferință. Luptăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru fiecare viață în parte. Nu practicăm eutanasierea animalelor la cererea proprietarilor, ci doar în situații cu totul excepționale, atunci când suferința pacienților nu mai poate fi controlată, în stadii terminale de boală. Avem valori foarte stricte în ceea ce privește atitudinea noastră și a personalului care ni se va alătura, față de animale – suntem empatici, tratăm pacienții cu răbdare și blândețe, încercând să le provocăm un stres cât mai mic. NU comercializăm animale de companie și NU încurajăm înmulțirea, exploatarea, maltratarea sau abandonul acestora!”, ne-a declarat dr. Alexandru Pescaru.
ORTHOCARE MEDICAL VET se află pe Strada Milcovului, nr. 10.
Telefon/whatsapp – 0727.638.899.

Program: de luni până vineri între 9.00-18.00, iar sâmbăta de la 10.00 la 14.00.

4008 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2312 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2278 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

233 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

437 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.