Un an de la alegerile locale. Cum vede actuala administrație un fost consilier local - Daniel Ioniță, președintele Prahova în Acțiune

Politică (Categoria articolului)

După ce v-am prezentat de-a lungul mai multor episoade interviuri cu liderii politici sau consilieri locali de la aproape toate partidele cu reprezentare în actualul Consiliu Local, am decis că merită să aruncăm o privire și asupra partidelor ”neparlamentare” de pe plan local. Iar invitatul nostru pentru o astfel de discuție a fost Daniel Ioniță, președintele excutiv al Partidului Prahova în Acțiune, consilier local timp de aproape două mandate, în perioada iunie 2012 - decembrie 2019. 

La alegerile din 27 septembrie 2020, Partidul Prahova în Acțiune a obținut la scrutinul pentru Consiliul Local Câmpina 606 voturi, adică 4,66%. Nu a trecut pargul electoral de 5% și astfel a ratat intrarea în Consiliul Local. De aici a și plecat discuția cu invitatul nostru, care și-a asumat rezultatul, reecunoscând că s-a implicat mai mult în atragerea de voturi la nivel județean pentru această formațiune politică și a neglijat cumva Câmpina.
Discuția s-a axat apoi, ceva mai aplicat, pe ceea ce s-a întâmplat în administrația locală în ultimul an, Daniel Ioniță putând compara situația actuală și cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele două mandate în care a fost consilier local. De asemenea, a comentat momentul cel mai important și mai controversat din acest prim an de mandat - alegerea viceprimarului. Foarte interesantă a fost abordarea lui Daniel Ioniță asupra unui subiect important legat de actuala administrație locală: cât de benefic se dovedește a fi pentru comunitate faptul că 14 dintre cei 19 consilieri în funcție în acest moment sunt la prima lor experiență administrativă. Și mai interesant a fost momentul unui exercițiu de imginație: cum s-ar fi integrat doi consilieri de la Prahova în Acțiune în actualul Consiliu Local: ”Am convingerea că aș fi reușit să creez o alianță cu cât mai multe partide, poate chiar și cu PSD și cu PNL, care să fie realmente în interesul câmpineanului, pentru că, până la urmă, oamenii îi aleg pe consilieri pentru a realiza proiecte în favoarea comunității, abia în plan secund pentru a reprezenta un anume partid. Asta cred eu că încă nu au înțeles toți cei din Consiliul Local”, a spus Daniel Ioniță.
Liderul Partidului Prhova în Acțiune a fost chiar recent autorul unui gest inedit - a venit în fața actualului Consiliul Local cu două proiecte - reabilitarea Casei Solare și relizarea unei săli a sporturilor în incinta Căminului Petrol. ”Până la finalul mandatului le mai pot aduce 10-12 proiecte, ca să nu poată spune peste trei ani că nu au știut de ele. Le-am prezentat, acum rămâne doar să demonstreze că au voința și capacitatea de a le pune în practică în folosul coimunității”, a mai adăugat Daniel Ioniță, care a mai vorbit și despre delicata situație a stadionului Rafinăriei, cumpărat de un dezvoltator imobiliar care trebuie acum să construiască o bază sportivă similară în Câmpina.

5142 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

2303 vizualizari
02 aug. 2022 13:48

Ce cred liderii politici locali despre demisia lui Marian Nistor de la conducerea Pieței Centrale Câmpina?

După demisia surprinzătoare (sau poate că nu) a directorului Serviciului Piața Centrală Câmpina, Marian Nistor, înregistrată pe 1 august 2022, reacțiile au fost din cele mai diverse. În aceste context am considerat că ar fi interesant de văzut care este părerea liderilor politici locali despre demisia șefului Pieței, care este și președinte al PNL Câmpina.

2962 vizualizari
28 iul. 2022 21:18

Comunicat de presă al PMP Câmpina privind avizul Comisiei Tehnice asupra PUZ-ului privitor la pasajul subteran

6 comentarii

Joi, 28 iulie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice, unde s-a avizat proiectul privind PUZ-ul pentru pasajul subteran din centrul localității. Unele partide au avut diverse reacții, dar singura formațiune care a transmis un comunicat de presă a fost Partidul Mișcarea Populară (PMP). Iată comunicatul semnat de președintele Adrian Pițigoi și consilierii locali Aron Sabo, Bogdan Ene, Marius Anghelescu:

Alte stiri recente

329 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

1441 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare.