Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a cumpărat în nume personal, la o licitație, certificatele originale de naștere și de botez ale lui Geo Bogza, una dintre personalitățile culturii românești din secolul al XX-lea și al cărui nume a fost legat de cel al Câmpinei. Astăzi, de Ziua Națională a României, la Casa Căsătoriilor din Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a dorit să anunțe public și faptul că donează aceste documente municipalității. Cele două certificate, alături de dovada autenticității lor, sunt expuse în sala principală a Casei Căsătoriilor și vor putea fi văzute de orice persoană interesată.
Acesta a fost unul dintre momentele evenimentului de astăzi, la începutul căruia Imnul Național a fost interpretat de Livia Pisăliță, elevă în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială Centrală. Apoi, elevele Ania Constantinoiu și Ingrid Moldoveanu, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, au vorbit pe scurt despre semnificația zilei de 1 Decembrie 1918. Vocea superbă a Liviei Pisăliță a răsunat încă o dată în Casa Căsătoriilor, Livia intepretând melodia ”România” (Foaie verde plop uscatu), compusă de Adrian Daminescu, evenimentul încheindu-se cu recitalul de cântece patriotice și de colinde al formației ”Celesta” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, formație condusă de profesoarele Elisabeta Milea și Dana Ștefan.
La evenimentul de la Casa Căsătoriilor, dedicat Zilei Naționale a României, au fost prezenți viceprimarul localității, consilieri locali, foștii primari Mihai Stănescu și Gheorghe Tudor, directorii unităților de învățământ, șefii unor instituții publice locale, precum și oameni care s-au aplecat asupra istoriei municipiului Câmpina și au scris despre asta - Alin Ciupală, Șerban Băleanu, prof. Marcel Vlădescu, prof. Nicolae Geantă.

6166 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 09.12.2021 18:54 Nu era normal să-i fie arătate si medalile comuniste primite !!..și condamnarea la puscarie pentru proxenetism!!

Eveniment

5235 vizualizari
15 ian. 2022 12:35

Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

2084 vizualizari
15 ian. 2022 10:25

“Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și poetului nepereche, la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina s-a desfășurat cea de-a doua ediție a concursului “Eminescu și copiii”, un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale și împlinirii a 172 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu.

Alte stiri recente

469 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

974 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.