Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

Sport (Categoria articolului)

Câmpina are de câțiva ani o problemă pe care nimeni nu pare dispus să o rezolve. Sportivii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să caute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

Acum, la finalul acestui an, Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrtai” Câmpina, urmând a-și continua activitatea la CSM Brașov.
Andreea Lungu, aruncătoare de disc și greutate, este de departe cea mai valoroasă atletă din întrega existență a CSS-ului câmpinean. Palmaresul său este realmente impresionant - 84 de medalii naționale și internaționale, dintre care 35 de aur, 36 de argint și 13 de bronz. Andreea a fost descoperită în curtea școlii gimnaziale din Poiana Câmpina în clasa a IV-a și de când a fost selecționată a știut că vrea să facă performanță și chiar a reușit. Bornele importante ale carierei sale internaționale sunt locul 10 la Campionatul Mondial de Juniori Kenya 2021, două participări la Campionatul European de juniori în 2018 și 2021, două participări la Festivalul Olimpic al Tineretului European Gyor 2017 și Baku 2019, unde a obținut de fiecare dată un onorabil loc 5, cinci participări consecutive la Balcaniadele de juniori și seniori, unde a obținut medaliie de aur în 2019, medalie de argint în 2018, două medalii de argint la juniori și seniori în 2020, locul 4 în 2021; a participat la două ediții ale Ligii Europa la seniori și la Cupa Europei la aruncări, este deținătoare a recordului național la aruncarea discului la categoria juniori III, componentă de cinci ani a lotului național olimpic de juniori. Andreea a ales să meargă mai departe, alături de antrenoarea sa, Mihaela Marin, la CSM Brașov, club care o susține în realizarea de noi performanțe în drumul său spre visul oricărui sportiv - Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este o atletă, dar și o elevă model, extrem de perseverentă și talentată, susținută întotdeauna de familia sa. Acum, Andreea este studentă a Universității de Educație Fizică și Sporturi Montane de la Brașov.
Marius Vasile se aliniază în fruntea celor mai buni aruncători ai CSS-ului câmpinean. Are în palmares 58 de medalii, dintre care 27 de aur, 19 de argint și 12 de bronz. A fost descoperit de Nicolae Pavel în curtea școlii gimnaziale din Nistorești, când era în clasa a V-a, iar încă de la prima sa participare la un concurs a ocupat poziția pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, dominând ani la rând clasamentul la juniori în probele de aruncarea greutății și aruncarea discului. Dincolo de zestrea impresionantă de medalii, Marius Vasile mai are în palmares: participarea la două ediții ale Festivalului Olimpic al Tineretului European la Gyor 2017 și Baku 2019, participarea la Campionatul European de juniori în 2018, participarea la cinci ediții ale Balcaniadelor de juniori, unde a obținut două medalii de bronz în 2018, medalii de argint în 2019 și 2020 și două locuri 4 în 2021, a fost medaliat la Campionatele Internaționale de Atletism ale României 2021, dar și la o serie de meciuri internaționale; deținător al recordului național la aruncarea greutății la juniori III, component în ultimii cinci ani al lotului național olimpic de juniori. Marius Vasile este un exemplu de forță și de execuție tehnică impecabilă, atlet extrem de talentat, luptând de fiecare dată în competițiile internaționle cu marii aruncători ai Europei de la categoria sa. Ca și Andreea, Marius Vasile a ales să continue la CSM Brașov, tot sub coordonarea antrenoarei Mihaela Marin, urmând să performeze pentru acest club la categoriile tineret și seniori.
”Le mulțumesc pentru întreaga activitate și dăruire față de CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, pentru plusul de valoare pe care ni le-au adus în acești ani, pentru experiența pe care am câștigat-o alături de ei, emoțiile trăite împreună și satisfacțiile uriașe. Au crescut alături de noi, asemeni propriilor noștri copii, s-au maturizat și suntem mândri de ei!”, ne-a declarat Miheala Marin, antrenorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, antrenoarea celor doi sportivi și la clubul câmpinean, dar și în continuare, la CSM Brașov.

3049 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Leuț de plus 09.12.2021 00:03 Orașul merita o baza sportiva sa inmagazineze mai multe ramuri. Sportul este sănătate si... dezvoltare personala. Eu cred ca actualul primar dorește sa facă ceva pe termen lung dar cum sunt contre in CL slabe sanse.

Sport

5707 vizualizari
15 ian. 2022 15:19

Georgeta Popescu, campioană a Europei în proba de bob două persoane, la categoria sub 23 de ani

1 comentarii

După evoluția de excepție de vineri, de la Winterberg, din Germania, evoluție care i-a adus tilul european în proba de monobob la categoriile sub 26 de ani și sub 23 de ani, sâmbătă, 15 ianuarie, pe aceeași pârtie, Georgeta Popescu a devenit campioană a Europei și în proba de bob două persoane (alături de Antonia Sârbu), la categoria sub 23 de ani.

4179 vizualizari
14 ian. 2022 20:54

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană europeană la monobob, la categoriile sub 26 de ani și sub 23 de ani

La Winterberg, în Germania, are loc în aceste zile ultima etapă a Cupei Europei la bob. Vineri, 14 ianuarie 2022, în proba de monobob, Georgeta Popescu, câmpineanca noastră, legitimată la CSO Sinaia, antrenată de Cezar Popescu, membră a echipei olimpice a României, s-a clasat pe locul al doilea, obținând medalia de argint.

Alte stiri recente

1 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

568 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.