”Vrem să creștem gradul de atractivitate al serviciului public de transport local, atât pentru călători, cât și pentru operatorul serviciului”

Interviuri (Categoria articolului)

Afirmația aparține, la unison, consilierilor locali Valentin Crețu (USR-PLUS) și Cosmin Raț (POL), care au acceptat invitația noastră la o dezbatere publică reală pe tema transportului public local din Câmpina. A fost singura dezbatere organizată până acum pe marginea acestui subiect, după ce dezbaterea publică organizată de administrația locală, după consultarea publică, s-a dovedit a fi un fiasco.

Valentin Crețu și Cosmin Raț au fost singurii consilieri locali care au acceptat invitația noastră, deși am adresat invitația și altora, cei doi fiind de altfel și singurii consilieri locali care au participat la dezbaterea publică organizată de administrația locală.
Dialogul nostru a pornit de la realitatea că doar 5% dintre câmpineni folosesc în prezent transportul public local, fiecare dintre cei doi invitați prezentându-și ideile pentru creșterea gradului de atractivitate a acestui serviciu atât pentru călători, cât și pentru viitorul operator al transportului public local. ”Am discutat deja cu unii dintre colegi și voi propune în plenul Consiliului Local modificarea ponderii criteriilor pentru alegerea prin licitație a viitorului operator. În prezent, conform proiectului, ponderea acestor criterii este de 35% tariful, 25% vechimea parcului auto, 25% gradul de poluare al vehiculelor, 10% clasificarea vehiculelor, 5% utiilizarea combustibililor alternativi. Propunerea mea va fi astfel: 30% tariful, 10% gradul de poluare, 5% clasificarea vehiculelor, 25% dotări și aici vom include inclusiv capacitatea vehiculelor, acordând punctaje mai mari celor care vin cu mașini cu 18 locuri sau 14 locuri, și 5% utilizarea combustibililor alternativi”, a spus Valentin Crețu.
La rândul său, Cosmin Raț a mai adăugat: ”Am avut discuții cu cei de la Kaufland și avem acordul lor pentru realizarea unei stații în apropierea acestui centru comercial, intenția noastră fiind ca astfel de stații să discutăm și să realizăm și la alte centre comerciale. De asemenea, în acest moment, actualul operator are doar 12 abonamente emise pentru acest an. Voi propune includerea între criterii și a punctării unor facilități în acest sens - un tarif la abonamente mai avantajos pentru călători”.
De asemenea, discuțiile s-au mai purtat în jurul tarifului maximal de 6,26 lei, dar și a capacității vehiculelor de transport, proiectul permițând folosirea vehiculelor de doar nouă locuri.
Valentin Crețu și Cosmin Raț au mai menționat că problema cea mai importantă pentru viitoarea licitație este incertitudinea privind data finalizării proiectului cu fonduri europene pentru achiziția de autobuze ecologice. ”Nimeni nu știe în acest moment când vor veni efectiv autobuzele electrice prin proiectul cu fonduri europene și, practic, cât va dura contractul la care noi acum încercăm să modificăm criteriile, tocmai pentru a-l face mai atractiv”, au spus la unison Valentin Crețu și Cosmin Raț.
Profitând de prezența celor doi consilieri locali în emisiunea noastră, am discutat și despre alte proiecte pe care cei doi intenționează să le aducă în atenția Legislativului local în perioada imediat următoare.

3317 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Liber 16.11.2022 18:14 Urmaresc evenimentele din Campina, despre care pot spune ca sunt uimit de cat neprofesionalism. Sa mentionam: - politisti oprind aiurea conducatori auto, in loc sa intreprinda masuri active, gen sanctionare depasire viteza limita, neoprirea la semnul STOP, neacordarea de prioritate pietonilor. NU mai stiu nimic in privinta asasinei cu Mercedes - trotinetista lui tacsu'. - masini parcate pe trotuare, in cazul in care raman mai putin de 100 cm pentru pietoni. - trotuare ce nu sunt accesibile persoanelor cu handicap - autobuzele urbane obligatoriu sa fie ”kneeling buses” - https://mta-mac.com/2021/07/12/mta-demonstrates-kneeling-bus/ - autobuze ”plici” de 9 locuri - sunt doar pentru uz personal, in niciun caz pentru transport persoane urban TREZITI-VA!
  • Gogu 17.11.2022 11:02 Observ ca d noii consilieri la care face referire acest articol sunt in stinga , respectiv dreapta marelui edil al orasului, lider de renume .... Sa nu derapam. Dar nici sa nu ne miram cînd se va discuta de celebrul tunel. Unul din consilierii de mai sus cerea mai demult ca bacania cea mare de linga hala centrala sa suporte pretul parcarii, sau ceva de genul. Nu dam numele nici al bacaniei nici al consilierului, ASiIGURIND pe toate lumea ca nu vrem sa facem reclama.
  • Danut Apetrei 21.11.2022 13:10 Sunt consultant in transportul rutier de persoane si cunosc bine situatia din Campina, dar si legislatia.Dupa parerea mea, sunt sanse destul de mici ca sa vina vreo firma la licitatie.Conditiile din documentatia pentru licitatie nu sunt atractive, durata contractului este incerta, nu cred ca este cineva dispus sa blocheze 7 autovehicule pentru aceste trasee interne.Am observat ca atat moderatorul cat si invitatii nu sunt la curent cu legislatia in domeniu, nici cu documentatia pentru licitatie,riscand sa produca unele confuzii. Trebuie sa mentionez ca atata timp cat transportul de persoane nu va fi compensat(a nu se confunda subventia catre calatori prin bilete gratuite, cu compensarea dintre cheltuieli si venituri, am vazut ca sunt confundate frecvent), nici un transportator nu va oferi conditii mai bune dacat cele actuale.De asemenea dupa cum vad eu situatia, chiar daca vor sosi autobuzele electrice, Consiliul Local va avea o mare problema, in sensul ca va trebui sa "pompeze" sume uriase de la bugetul local pentru a sustine transportul local, care se pare ca peste tot este neprofitabil.
  • Rammstein 22.11.2022 15:16 Transportul local în câmpina este la fel ca cel din Nepal!...poate si mai rău!!!... În primul rând, microbuzele sunt rable, da rable, doi șoferii sunt fără bun simț mai ales cel de pe muscel, este pur și simplu nesimțit!... Orarul acestui impostori asa ziși șoferi e unul ambigu, făcut doar sasi6bata joc de locuitori!... Pretul este enorm de mare pentru 2 km de drum... Cum dracul au obținut acești infractori licență și cine le-a permis să circule prin oraș...?
  • Razvan 26.12.2022 17:45 @Rammstein.Cine sa fi deranjat firma Psd ista Eliro si pe Bercaroiu....Cum il injura pe Tiseanu soferii de pe Gara si el le dadea subventie ,a fost love pe ascuns Psd Pnl.Sigur nu se aproba o majorare de 50 banuti de la 1 ianuarie? Vor reveni sloganuri precum :Ajutati un biet agent economic si Aparati Campina de karatist.Mai degraba intrebarile sunt altele:oras de pensionari,fabricile de ce s au inchis dar nu inainte de asi umple patronii sacul de a le falimenta,tinerii pleaca,scoli de meserii rara avis.Oras candva bogat in petrol care acu scolarizeaza doar ospatari.Si daia nu au firmele profit ca soferii nu dau bilete,valabil pt toate societatile.Ori asa primesc ordin sa faca putina evaziune sa nu dea dari la stat

Interviuri

1052 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

3003 vizualizari
24 ian. 2023 19:58

Scurt și la... subiect, cu tânăra artistă Livia Pisăliță

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

Alte stiri recente

1570 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.

2482 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

2 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!