Căminul Energetic, o adevărată hazna. Zilele trecute s-a spart conducta de canalizare...

Actualitate (Categoria articolului)

Când am mai scris despre Căminul Energetic că este o adevărată hazna, unii dintre reprezentanții Primăriei Câmpina s-au supărat pe noi. Îi invităm să meargă acum la acest cămin să se convingă, încă o dată, că hazna este cel mai potrivit termen. Primarul Horia Tiseanu are grijă în fiecare an să se laude cu locuințele sociale pe care le va realiza aici, dar până se va întâmpla "minunea", Căminul Energetic rămâne un dezastru.

La etajele doi și trei ale căminului locuiesc vreo 40 de familii. Parterul și primul etaj sunt libere și așteaptă reabilitarea despre care se tot vorbește la nivelul administrației locale. Bani s-au tot alocat, dar ulterior au fost transferați spre alte lucrări. Ca și cum, infiltrațiile, igrasia, mucegaiul, gunoaiele și refularea periodică a canalizării nu ar fi fost de ajuns, zilele acestea, la Căminul Energetic, s-a spart conducta principală de canalizare. Și toată mizeria de pe conductă a umplut casa scării, parterul și o parte a primului etaj. Miroase îngrozitor, este insuportabil. Și pentru că nu i-a băgat nimeni în seamă, locatarii de aici ni s-au adresat nouă, în disperare de cauză. Nu-i putem ajuta decât scriind despre asta. Poate se sesizează cine trebuie și ia măsuri. 
În urmă cu nouă zile, Primăria Câmpina a demarat procedura de achiziție publică pentru "Proiectare instalații interioare sanitare, termice, electrice și rețele exterioare de apă și canal pentru obiectivul de investiții - reparații capitale la Căminul Energetic, parter și primul etaj" (valoare estimată 18.000 lei fără TVA). Este vorba despre o primă fază a acestei investiții, cea legată de rețele, pentru că va fi o licitație separată în vederea executării lucrărilor propriu-zise de reabilitare. Va mai dura ceva timp până vor începe aceste lucrări, probabil câteva luni bune. Problema conductei de canalizare trebuie rezolvată, acum, cât mai urgent pentru că, totuși, acolo trăiesc niște oameni, în acel focar de infecție, în acea adevărată hazna.

7381 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Driver 19.01.2017 21:37 Atata timp cat cuibul putred din Primaria Campina,ocupa scaunele,si sunt vreo 10 putregaiuri,asa o sa fie
  • Cocos Mihai 20.01.2017 15:08 Sigur aceasta MIZERIE va face parte din programul de carpaceala al primariei pe 2017 ,banii pe fonduri europene sau dus pe garla, 4mil euro.Au ramas bani de curatat si varuit, HUOOOOOOOOOOOOO Primariei.
  • Zerro 21.01.2017 09:54 In primul rand hoardele de caini de la Uzina Concordia si intreaga zona Loc Oprescu Adrian.Are cineva curaj sa circule in Campina pe aceasta strada...si pe Bulevard langa Energopetrol.Sunt caini care sar gardul si sunt lasati pe strada pe Bulevard si in zona capelei Hernea.Parterul si etajul apartin liceului Energetic.Au trimis ei vreun paznic,femeie de servici sa faca curat.Atat primariei cat si aservitilor le pute de cei de la caminele Energetic si Petrol din Balcescu(sunt putini si nu aduc suficiente voturi).Numai punem la socoteala boschetarii clandestini.
  • Admin 22.01.2017 09:51 De doi ani, Căminul Energetic aparține în totalitate administrației locale. Primăria a preluat de la Ministerul Educației inclusiv parterul și primul etaj.
  • Buratino 22.01.2017 10:38 Propun concurs cu premii....tema selfie cu Campina.Primaria oricum nu are bani chiar daca are excedent,tot presa e mai buna si la obiect
  • Vass 01.04.2018 20:06 Sa renoveze cladirea si sa repare si gardul ,sa puna banci,iluminat in zona calci in .... .Se poate? Ne mai numim municipiu,avem pretentii.Si uite asa se pierd voturile.Conteaza si aia mai amarati si clasa de mijloc

Actualitate

98 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

1317 vizualizari
19 mar. 2023 17:40

O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Alte stiri recente

1323 vizualizari
19 mar. 2023 21:23

Scurt și la... subiect, cu Nicolae Geantă, profesor la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1125 vizualizari
19 mar. 2023 20:23

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Unirea Teleajen 1-0

Arena ”Rafinăriei” arăta excelent, oferind condiții ideale pentru o partidă de fotbal, la primul joc oficial pe teren propriu din anul 2023 pentru echipa Sportul Câmpina.