Tinerii din Câmpina au participat la Festivalul Voluntariatului

Social (Categoria articolului)

Tinerii câmpineni au participat sâmbătă, 9 iunle, la Festivalul Voluntariatului organizat de Asociația Simbio Prahova în Parcul Regele Mihai I. 

”De la desluşit mistere până la brainstorming de activități viitoare pentru oraş, tinerii le-au făcut pe toate. Nu putem menționa festivalul de sâmbătă fără a aduce în discuție şi Asociația Glasul Autismului, care a înveselit activitatea prin fluturaşii origami şi şablonul pentru poze, acesta a fost un mare favorit al câmpinenilor. De aseamenea, fără sprijinul primăriei acest frumos festival nuu putea avea loc. 

Evenimentul a început cu o sesiune de înviorare prin muzică, pentru a forma legături cel puțin amicale între participanți. Au urcat apoi pe scările fictive ale cunoaşterii între ei, dar şi pe scările din parc pentru prima activitate de tip "team-building". Tinerii au discutat, doi câte doi, despre problema deşeurilor din municipiul Câmpina, dar şi posibilele soluții.

Activitatea "murder mystery" le-a pus la muncă mințile cât şi imaginația şi abilitățile sociale ale participanților. 

Tinerii au avut ocazia de a-și expune opinia asupra următoarelor evenimente pe care le-ar vrea organizate în orașul lor. Acestă activitate ne-a ajutat și pe noi sa înțelegem ce își doresc tinerii sa vadă organizat, dar i-a ajutat și pe ei prin dezvoltarea abilității de a vorbi în public, expirmarirea opiniei, îmbunătățirea imaginației și conturarea argumentelor.

Festivalul a luat sfârşit după încă o sesiune de cântat, de data aceasta observându-se clar apropierea dintre adolescenți. Şi-au luat la revedere unul de la celălalt după o sesiune de cântat, câteva mistere rezolvate, o dezvoltare la nivelul de public speaking cu ajutorul activităților. Acest la revedere a fost urmat de promisiuni de întâlnire din partea celor care s-au înscris pe loc în Asociația Simbio Prahova”, se arată într-un comunicat al Asociației Simbio.

2632 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2067 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

2 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1833 vizualizari
04 sept. 2023 08:54

”Salvatorii de vieți”, un program național de instruire în acordarea primului ajutor, poposește în septembrie și în Prahova

Fundația pentru SMURD și Groupama au lansat la mijlocul acestui an, la nivel național, un program intitulat ”Salvatorii de vieți”, un scurt curs gratuit de inițiere în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Alte stiri recente

631 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

578 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: