O nouă campanie de donare de sânge la Școala de Poliție Câmpina

Social (Categoria articolului)

O nouă campanie de donare de sânge, intitulată "Un gram de sânge, o șansă la viață", are loc la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Este a treia campanie din acest an și se desfășoară pe parcursul a două zile (marți și miercuri), în parteneriat, bineînțeles, cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova.

"Este o tradiție pentru noi să organizăm astfel de campanii de donare de sânge pentru cei aflați în suferință. În acest an suntem deja la a treia campanie, iar la această a treia campanie donează sânge 320 de elevi și cadre didactice din Școala de Poliție Câmpina. Este o acțiune organizată în spiritul sărbătorilor de iarnă care se apropie, noi dorind ca și astfel să dăruim un strop de speranță celor aflați în suferință", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, comisar șef de poliție Beatrice Melincianu. (video)
"Mulțumim Școlii de Poliție de la Câmpina că ne este alături, că ne este un partener de nădejde de mai mulți ani. Cu ajutorul elevilor și cadrelor didactice de aici reușim să creștem stocurile Centrului de Transfuzii Sanguine de la Ploiești. Este minunat că tinerii răspund pozitiv chemării noastre și că acțiunea de aici, de la Școala de Poliție, ne va face să stăm liniștiți pentru toți pacienții, pentru toate grupele de sânge și pentru toate Rh-urile, atât pentru spitalele din Prahova, cât și pentru cele din județele învecinate. Mulțumim încă o dată elevilor și conducerii pentru implicare și La mulți ani tuturor!", a afirmat 
dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine. (video)
Toți donatorii primesc apă plată sau minerală, sucuri și dulciuri, produse oferite de diverși sponsori care sunt mereu alături de Centrul de Transfuzii Sanguine la acțiunile organizate atât la Ploiești, cât și în județ.

4708 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicoleta 11.12.2018 20:17 As vrea si eu sa donez.

Social

2034 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

1790 vizualizari
19 ian. 2019 09:50

18 persoane au murit din cauza gripei. Printre ultimele decese, un tânăr de 19 ani, din Prahova

18 persoane au decedat din cauza gripei de la începutul sezonului rece până în prezent. Ultimele șapte decese au fost confirmate vineri, 18 ianuarie și, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Prahova, un bărbat de 40 de ani, din Ialomița, două femei de 69 de ani, respectiv 81 de ani, din Arad, un bărbat de 69 de ani din județul Timiș, un bărbat de 65 de ani, din Iași și un bărbat de 71 de ani, din București. Toate aceste persoane sufereau de diverse afecțiuni și nu erau vaccinate antigripal. 

Alte stiri recente

1201 vizualizari
22 ian. 2019 20:12

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat marți, 22 ianuarie, că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 28, iar în țară sunt confirmate alte peste 1.100 de cazuri de îmbolnăviri. Niciuna dintre persoanele decedate nu se vaccinase antigripal. Ministerul Sănătății, dar și medicii specialiști din spitale recomandă populației vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură metodă de prevenire a bolii. Încă mai aveți timp să vă vaccinați. Corpul devine imun la trei săptămâni de la vaccin, adică exact atunci când este prognozat vârful sezonului de gripă: februarie - martie 2019.

2683 vizualizari
21 ian. 2019 18:55

Campanie gratuită de prevenție a diabetului și osteoporozei la Farmaline Câmpina, pe 22 și 28 ianuarie 2019

Rețeaua de farmacii Professional Farmaline derulează o campanie de prevenție a diabetului și a osteoporozei în Câmpina, în zilele de 22 și 28 ianuarie 2019. "Prevenția este cel mai bun tratament. Fii informat!” - este sloganul campaniei prin care rețeaua Professional Farmaline oferă lunar servicii gratuite de măsurare a glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului și a greutății corporale, având deja o tradiție în domeniu. Această campanie este o reacție aparută în urma statisticilor îngrijorătoare înregistrate în ultimii ani în România, în cazul ambelor afecțiuni.