O nouă campanie de donare de sânge la Școala de Poliție Câmpina

Social (Categoria articolului)

O nouă campanie de donare de sânge, intitulată "Un gram de sânge, o șansă la viață", are loc la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Este a treia campanie din acest an și se desfășoară pe parcursul a două zile (marți și miercuri), în parteneriat, bineînțeles, cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova.

"Este o tradiție pentru noi să organizăm astfel de campanii de donare de sânge pentru cei aflați în suferință. În acest an suntem deja la a treia campanie, iar la această a treia campanie donează sânge 320 de elevi și cadre didactice din Școala de Poliție Câmpina. Este o acțiune organizată în spiritul sărbătorilor de iarnă care se apropie, noi dorind ca și astfel să dăruim un strop de speranță celor aflați în suferință", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, comisar șef de poliție Beatrice Melincianu. (video)
"Mulțumim Școlii de Poliție de la Câmpina că ne este alături, că ne este un partener de nădejde de mai mulți ani. Cu ajutorul elevilor și cadrelor didactice de aici reușim să creștem stocurile Centrului de Transfuzii Sanguine de la Ploiești. Este minunat că tinerii răspund pozitiv chemării noastre și că acțiunea de aici, de la Școala de Poliție, ne va face să stăm liniștiți pentru toți pacienții, pentru toate grupele de sânge și pentru toate Rh-urile, atât pentru spitalele din Prahova, cât și pentru cele din județele învecinate. Mulțumim încă o dată elevilor și conducerii pentru implicare și La mulți ani tuturor!", a afirmat 
dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine. (video)
Toți donatorii primesc apă plată sau minerală, sucuri și dulciuri, produse oferite de diverși sponsori care sunt mereu alături de Centrul de Transfuzii Sanguine la acțiunile organizate atât la Ploiești, cât și în județ.

5043 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicoleta 11.12.2018 20:17 As vrea si eu sa donez.

Social

2599 vizualizari
14 iul. 2019 12:38

Cahul, municipiul din Moldova înfrățit cu Câmpina și de la care chiar am avea ce învăța

Înfrățit cu Câmpina din decembrie 2018, când a fost sărbătorit Centenarul Marii Uniri de la 1918, municipiul Cahul este capitala sudului Republicii Moldovei. Este centrul administrativ al raionului Cahul, se află la 4 km de Prut, la 175 km de Chișinău și la aproape 50 km de Galați și are aproximativ 40.000 locuitori. Cu ocazia Festivalului Internațional de Folclor ”Nufărul Alb”, acolo unde Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului din Câmpina a avut o evoluție de excepție, impresionând publicul, am avut și noi ocazia să descoperim acest oraș. Prima impresie a fost aceea de... influență sovietică asupra Cahulului, principalele clădiri fiind construite în perioada respectivă, după un tipar foarte bine cunoscut și la noi. Printre aceste clădiri am remarcat, însă, foarte multă verdeață, multe străzi fiind flancate cu perdele de platani, iar la tot pasul vezi panouri publicitare cu reclame la tot felul de produse (în special telefoane mobile) care te aduc în secolul al XXI-lea.

4291 vizualizari
12 iul. 2019 19:30

Motociclist rănit grav pe DN1, zona Movila Vulpii. Va fi preluat de elicopterul Smurd

UPDATE 20.00 - Motociclistul a fost preluat de elicopterul Smurd.
UPDATE 19.50 - Potrivit IJP Prahova, din primele cercetări a reieșit că motociclistul nu a păstrat distanța regulamentară în trafic față de mașina care circula în fața sa și s-a izbit de aceasta. În urmă cu câteva momente a aterizat și elicopterul Smurd pentru preluarea motociclistului accidentat grav..
UPDATE 19.40 - Traficul pe DN1, spre Ploiești, va fi deviat de la Paralela 45 prin Băicoi, după cum anunță Poliția Județeană.


Un grav accident de circulație s-a produs vineri seară, în jurul orei 19.15, pe DN1, în zona Movila Vulpii, pe sensul de mers spre Ploiești. Au fost implicate un autoturism și o motocicletă, iar din primele informații prezentate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Serviciul Județean de Ambulanță reiese că motocliclistul este grav rănit. Deocamdată este asistat medical la locul accidentului, dar va fi preluat de un elicopter Smurd care urmează să aterizeze lângă DN1, în apropierea societății Forja Neptun.

Alte stiri recente

855 vizualizari
15 iul. 2019 22:20

Cum și-a întâmpinat Câmpina oaspeții la Cupa Seva la fotbal, competiție la care au participat 29 de echipe de copii din țară

Dacă am face parte din administrația locală câmpineană, am intra în pământ de rușine din cauza Bazei Sportive Petrol, despre a cărei reabilitare se vorbește de ani de zile, dar nu se face nimic. Clădire, incintă, alei, totul este jalnic. Dar cum noi nu facem parte din rândurile administrației locale, nu putem decât să folosim condeiul și să scriem încă o dată (a câta oară?!) despre dezastrul de la Petrol, despre imaginea deprimantă a acestei baze sportive. O imagine pe care au văzut-o recent și participanții la Cupa Seva la fotbal pentru copii. 29 de echipe, 400 de sportivi, la care se adaugă antrenorii, părinții, prietenii, adică toți cei care i-au însoțit pe copii la Câmpina.

1263 vizualizari
15 iul. 2019 21:24

Tronsoanele de drumuri județene din Prahova care vor fi reabilitate în 2019

La nivelul Consiliului Județean Prahova a fost finalizată procedura de achiziție publică pentru lucrările de întreținere periodică a drumurilor județene în acest an. Este vorba despre repararea a 98 km drumuri care au fost împărțite în patru loturi. Licitația pentru loturile 1 și 4 (din care fac parte și tronsoanele de drumuri județene din zona Câmpinei) a fost câștigată de societatea Pragosa România SRL, valoarea contractului fiind de 8.458.500 lei fără TVA, iar licitația pentru loturile 2 și 3 a fost câștigată de societatea Domeniile Gîrbea SRL Ploiești, valoarea contractului fiind 8.532.537 lei fără TVA, conform anunțului publicat pe SEAP.