Primăria Câmpina a pierdut definitiv procesul cu Gabi Barbu, fosta angajată sancționată pentru ratarea unui proiect cu finanțare europeană de 4 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Apel Ploiești a respins ieri, 26 septembrie 2017, ca nefondat, recursul înaintat de Primăria Câmpina și primarul Horia Tiseanu la sentința dată de Tribunalul Prahova în procesul cu Gabriela Barbu, fosta șefă a Compartimentului Programe de Finanțare, Relații Internaționale și Protocol. Decizia este definitivă.

Gabriela Barbu a dat în judecată Primăria Câmpina și pe primarul Horia Tiseanu pentru sancțiunea disciplinară aplicată în iunie 2015, când a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină și sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, fiind considerată principalul vinovat pentru pierderea finanțării europene de 4 milioane de euro destinată modernizării Liceului Tehnologic Energetic.
Vă reamintim că atunci, în 2015, Câmpina a pierdut acele fonduri europene, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect, pentru că una dintre clădirile liceului nu era liberă de sarcină, acolo funcţionând un cabinet medical privat. Primarul nu a recunoscut că ar avea vreo vină în acest caz şi a indicat-o drept vinovat principal pe Gabi Barbu. A chemat-o în fața Comisiei de disciplină din Primărie, comisie care, bineînțeles, a găsit-o vinovată și a sancționat-o ca atare. Gabriela Barbu a contestat în instanță dispoziția Comisiei de disciplină, iar Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahova i-a dat câștig de cauză. Asta se întâmpla la sfârșitul anului trecut. Apoi, primarul și instituția pe care o conduce au înaintat recurs, iar Curtea de Apel Ploiești l-a respins (ieri) ca fiind nefondat și obligă Primăria Câmpina să plătească 1.500 lei cheltuieli de judecată.
Astfel, rămâne valabilă sentința dată de Tribunalul Prahova, care a dispus anularea dispoziției de sancționare disciplinară, radierea sancțiunii aplicate în cazierul funcționarului public și restituirea sumelor reținute din salariu cu titlu de sancțiune disciplinară.

7396 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Armasar Vasile 27.09.2017 19:48 Daca asa a decis tribunalul, atunci e destul de clar cine este vinovat (cel mai probabil cine s-a grabit sa arunce vina pe altcineva).
  • un campinean 28.09.2017 14:02 Bine bine, dar din ce scria pe vremuri prin presa online, distinsa doamna nu a catadicsit sa se duca la acel liceu si sa vada ca o camera era inchiriata cuiva..asta e lene, indolenta! Personal, cred ca tribunalul a gresit si ca doamna e vinovata!
  • St. Klaus 29.09.2017 09:37 Ce trebuie sa plătim noi răfuiala lui Tiseanu cu aceasta doamna? Sa plătească Tiseanu cheltuielile de judecată, nu noi, de la buget!!!
  • DNA 29.09.2017 10:48 Atitudinea lui Tiseanu fata de Gabi Barbu este doar pentru tot ceea ce a spus aceasta la DNA in legătura cu Calea Dacia! Un alt dosar care îl va înfunda pe Tiseanu! Acolo prejudiciul produs de Tiseanu este mult mai mare, faptele sunt mai grave, este vorba și de fonduri europene. Iar după ce va ajunge acolo unde ii este locul pentru faptele de care este acuzat acum, înseamnă va pune capac definitiv cu sentința din cazul Calea Dacia!

Actualitate

982 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

1494 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

329 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

59 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.