Primăria Câmpina a pierdut definitiv procesul cu Gabi Barbu, fosta angajată sancționată pentru ratarea unui proiect cu finanțare europeană de 4 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Apel Ploiești a respins ieri, 26 septembrie 2017, ca nefondat, recursul înaintat de Primăria Câmpina și primarul Horia Tiseanu la sentința dată de Tribunalul Prahova în procesul cu Gabriela Barbu, fosta șefă a Compartimentului Programe de Finanțare, Relații Internaționale și Protocol. Decizia este definitivă.

Gabriela Barbu a dat în judecată Primăria Câmpina și pe primarul Horia Tiseanu pentru sancțiunea disciplinară aplicată în iunie 2015, când a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină și sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, fiind considerată principalul vinovat pentru pierderea finanțării europene de 4 milioane de euro destinată modernizării Liceului Tehnologic Energetic.
Vă reamintim că atunci, în 2015, Câmpina a pierdut acele fonduri europene, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect, pentru că una dintre clădirile liceului nu era liberă de sarcină, acolo funcţionând un cabinet medical privat. Primarul nu a recunoscut că ar avea vreo vină în acest caz şi a indicat-o drept vinovat principal pe Gabi Barbu. A chemat-o în fața Comisiei de disciplină din Primărie, comisie care, bineînțeles, a găsit-o vinovată și a sancționat-o ca atare. Gabriela Barbu a contestat în instanță dispoziția Comisiei de disciplină, iar Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahova i-a dat câștig de cauză. Asta se întâmpla la sfârșitul anului trecut. Apoi, primarul și instituția pe care o conduce au înaintat recurs, iar Curtea de Apel Ploiești l-a respins (ieri) ca fiind nefondat și obligă Primăria Câmpina să plătească 1.500 lei cheltuieli de judecată.
Astfel, rămâne valabilă sentința dată de Tribunalul Prahova, care a dispus anularea dispoziției de sancționare disciplinară, radierea sancțiunii aplicate în cazierul funcționarului public și restituirea sumelor reținute din salariu cu titlu de sancțiune disciplinară.

7259 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Armasar Vasile 27.09.2017 19:48 Daca asa a decis tribunalul, atunci e destul de clar cine este vinovat (cel mai probabil cine s-a grabit sa arunce vina pe altcineva).
  • un campinean 28.09.2017 14:02 Bine bine, dar din ce scria pe vremuri prin presa online, distinsa doamna nu a catadicsit sa se duca la acel liceu si sa vada ca o camera era inchiriata cuiva..asta e lene, indolenta! Personal, cred ca tribunalul a gresit si ca doamna e vinovata!
  • St. Klaus 29.09.2017 09:37 Ce trebuie sa plătim noi răfuiala lui Tiseanu cu aceasta doamna? Sa plătească Tiseanu cheltuielile de judecată, nu noi, de la buget!!!
  • DNA 29.09.2017 10:48 Atitudinea lui Tiseanu fata de Gabi Barbu este doar pentru tot ceea ce a spus aceasta la DNA in legătura cu Calea Dacia! Un alt dosar care îl va înfunda pe Tiseanu! Acolo prejudiciul produs de Tiseanu este mult mai mare, faptele sunt mai grave, este vorba și de fonduri europene. Iar după ce va ajunge acolo unde ii este locul pentru faptele de care este acuzat acum, înseamnă va pune capac definitiv cu sentința din cazul Calea Dacia!

Actualitate

713 vizualizari
28 mar. 2023 21:22

Accident mortal pe DN1, în Prahova. Victima a fost lovită de o autoutilitară

Pe Drumul Național 1, în afara stațiunii Bușteni, un bărbat a fost surprins și accidentat de o autoutitară condusă de un tânăr în vârstă de 23 de ani, în timp ce se afla în traversarea părții carosabile. În urma impactului, pietonul a decedat, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

927 vizualizari
28 mar. 2023 18:20

A început construcția turnului pentru apă din incinta Spitalului Municipal Câmpina

În cadrul amplelor lucrări care se desfășoară la Spitalul Municipal Câmpina, de câteva zile a început și construcția turnului pentru apă.

Alte stiri recente

134 vizualizari
28 mar. 2023 20:44

Vineri, 31 martie, la Casa de Cultură Câmpina are loc vernisajul unei noi expoziții a unor pictori de dincolo de Prut

Vineri, 31 martie 2023, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din municipiul Câmpina va avea loc vernisajul unei expoziții a câtorva pictori de dincolo de Prut, care au expus în Galeria ”Fata Morgana” din Mărcăuți, o localitate aflată la mică distanță de capitala Republicii Moldova, Chișinău.

869 vizualizari
28 mar. 2023 15:19

Conferință dedicată păcii și tinerilor, la Câmpina

Voluntarii de la Grupul informal de inițiativă PeaceJam Câmpina vor organiza, în perioada 22-23 aprilie 2023, la Casa Tineretului, o conferință dedicată păcii și tinerilor.