Primăria Câmpina a pierdut definitiv procesul cu Gabi Barbu, fosta angajată sancționată pentru ratarea unui proiect cu finanțare europeană de 4 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Curtea de Apel Ploiești a respins ieri, 26 septembrie 2017, ca nefondat, recursul înaintat de Primăria Câmpina și primarul Horia Tiseanu la sentința dată de Tribunalul Prahova în procesul cu Gabriela Barbu, fosta șefă a Compartimentului Programe de Finanțare, Relații Internaționale și Protocol. Decizia este definitivă.

Gabriela Barbu a dat în judecată Primăria Câmpina și pe primarul Horia Tiseanu pentru sancțiunea disciplinară aplicată în iunie 2015, când a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină și sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni, fiind considerată principalul vinovat pentru pierderea finanțării europene de 4 milioane de euro destinată modernizării Liceului Tehnologic Energetic.
Vă reamintim că atunci, în 2015, Câmpina a pierdut acele fonduri europene, cu primarul Horia Tiseanu manager de proiect, pentru că una dintre clădirile liceului nu era liberă de sarcină, acolo funcţionând un cabinet medical privat. Primarul nu a recunoscut că ar avea vreo vină în acest caz şi a indicat-o drept vinovat principal pe Gabi Barbu. A chemat-o în fața Comisiei de disciplină din Primărie, comisie care, bineînțeles, a găsit-o vinovată și a sancționat-o ca atare. Gabriela Barbu a contestat în instanță dispoziția Comisiei de disciplină, iar Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal din cadrul Tribunalului Prahova i-a dat câștig de cauză. Asta se întâmpla la sfârșitul anului trecut. Apoi, primarul și instituția pe care o conduce au înaintat recurs, iar Curtea de Apel Ploiești l-a respins (ieri) ca fiind nefondat și obligă Primăria Câmpina să plătească 1.500 lei cheltuieli de judecată.
Astfel, rămâne valabilă sentința dată de Tribunalul Prahova, care a dispus anularea dispoziției de sancționare disciplinară, radierea sancțiunii aplicate în cazierul funcționarului public și restituirea sumelor reținute din salariu cu titlu de sancțiune disciplinară.

7131 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Armasar Vasile 27.09.2017 19:48 Daca asa a decis tribunalul, atunci e destul de clar cine este vinovat (cel mai probabil cine s-a grabit sa arunce vina pe altcineva).
  • un campinean 28.09.2017 14:02 Bine bine, dar din ce scria pe vremuri prin presa online, distinsa doamna nu a catadicsit sa se duca la acel liceu si sa vada ca o camera era inchiriata cuiva..asta e lene, indolenta! Personal, cred ca tribunalul a gresit si ca doamna e vinovata!
  • St. Klaus 29.09.2017 09:37 Ce trebuie sa plătim noi răfuiala lui Tiseanu cu aceasta doamna? Sa plătească Tiseanu cheltuielile de judecată, nu noi, de la buget!!!
  • DNA 29.09.2017 10:48 Atitudinea lui Tiseanu fata de Gabi Barbu este doar pentru tot ceea ce a spus aceasta la DNA in legătura cu Calea Dacia! Un alt dosar care îl va înfunda pe Tiseanu! Acolo prejudiciul produs de Tiseanu este mult mai mare, faptele sunt mai grave, este vorba și de fonduri europene. Iar după ce va ajunge acolo unde ii este locul pentru faptele de care este acuzat acum, înseamnă va pune capac definitiv cu sentința din cazul Calea Dacia!

Actualitate

1108 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

404 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

108 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.