Ministerul Sportului susține că terenul fostei tabere Voila nu este al Câmpinei și administrația locală nu-l poate folosi

Actualitate (Categoria articolului)

În luna aprilie a acestui an, la propunerea primarului Alin Moldovanu, Consiliul Local Câmpina aproba alipirea mai multor terenuri situate pe Drumul Taberei, în vederea asigurării amplasamentului necesar construirii unei baze sportive și a unei săli a sporturilor. În ședința extraordinară de luni, 20 iunie 2022, Consiliul Local, tot la propunerea primarului, a aprobat dezlipirea din terenul mare a unei suprafețe de 23.964 mp, adică fosta tabără Voila. Cum s-a ajuns la această situație?

Primarul Alin Moldoveanu a explicat că este nevoie de dezlipirea din terenul mare, destinat bazei sportive, a suprafeței aferente fostei tabere Voila ca urmare a două adrese primite în luna mai de la Ministerul Sportului. Prin aceste adrese, ministerul solicită revizuirea stării patrimoniale actuale a terenului fostei tabere, susținând că acest teren nu este în proprietatea Câmpinei, ci a statului român și în administrarea Direcției Județene pentru Tineret și Sport Prahova. "Având în vedere că procedura de implementare a proiectului privind construirea unei baze sportive și a unei săli de sport ar putea fi îngreunată de un eventual litigiu legat de acest teren de 23.964 mp, este necesară dezlipirea lui din terenul mare, de 63.768 mp", a spus primarul Alin Moldoveanu.
Act de proprietate asupra acestui teren nu are nimeni. În schimb, există Decizia nr. 247/08.06.1990, dată de Primăria Județului Prahova (instituție care astăzi nu mai există, n.r.), prin care satul de vacanță (teren și clădiri) a fost scos din administrarea Primăriei Câmpina și trecut în administrarea Inspectoratului Școlar Prahova - Administrația Permanentă de Tabere. Apoi, prin Hotărârea de Guvern 1359/2008, construcțiile de pe terenul respectiv au fost transferate în domeniul privat al statului și aprobate pentru casare.
"Clădirile care sunt o ruină aparțin, într-adevăr, ministerului. Noi am făcut adrese încă din 2021 către Ministerul Sportului să demoleze acele clădiri. Chiar avem o adresă de la minister prin care ni se spune să le demolăm noi, pe cheltuiala noastră, să le spunem cât costă și apoi să ne dea ei banii. Dar nu s-a pus problema legată de teren, cum că ministerul ar fi proprietar. Abia acum, de când pregătim noi proiectul cu baza sportivă, au venit acele adrese de la minister. Din 2018 și până acum ministerul nu a avut nicio reacție și chiar acum, când vrea Câmpina să facă ceva pe acele terenuri, stați așa, că e posibil să fie terenul statului, dar fără a se fundamenta cu documente acest lucru!", a afirmat primarul Alin Moldoveanu în plenul ședinței CL de luni, 20 iunie, răspunzând unor întrebări ale consilierului Andrei Duran.
"În anul 2018, când Consiliul Local Câmpina a inventariat în domeniul privat al municipiului acest teren, la bază a existat o corespondență a ministerului cu Consiliul Județean Prahova, prin care se vorbea despre strategia de descentralizare a taberelor. Această adresă era însoțită de situația fiecărei tabere în parte. La tabăra Voila era specificat foarte clar că nu există acte de proprietate asupra terenului în vederea intabulării. Deci statul român, care avea obligativitatea de a-și inventaria proprietatea în vederea intabulării nu a făcut acest lucru pentru că nu exista un act de proprietate asupra terenului. Și atunci, CL Câmpina a decis ca acest teren să fie inventariat în domeniul public. După inventariere, s-a făcut o corespondență cu ministerul prin care s-a anunțat acest lucru și i s-a solicitat să-și demoleze construcțiile. Iar ministerul a cerut Direcției Județene de Tineret și Sport să ia măsurile necesare pentru desființarea construcțiilor. Ei nu au niciun act asupra terenului", a explicat secretarul general al municipiului, Elena Moldoveanu.
Întreaga discuție din plenul Consiliului Local o puteți urmări în înregistrarea video.

4295 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 21.06.2022 13:46 Terenul respectiv a fost dintotdeauna al mun.Campina și custodit de fosta Casă a pionierilor dar nu a aparținut niciodată ministerului sportului ..că a fost luat cu japca e altceva...interesele sunt mari așa că domnule primar nu lăsați mizerabili să pună ghearele murdare pe acel spatiu..

Actualitate

1781 vizualizari
10 aug. 2022 11:12

Viteza, alcoolul și drogurile, în atenția polițiștilor câmpineni la o razie efectuată miercuri dimineață

3 comentarii

În această dimineață, în intervalul orar 7.00-9.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au desfășurat o acțiune pe raza municipiului pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar și în vederea identificării conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv. 

1658 vizualizari
10 aug. 2022 08:52

Alertă la Breaza! Poliția caută o femeie de 65 ani, dispărută de la domiciliu

La data de 9 august, în jurul orei 13.00, polițiștii orașului Breaza au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că mama sa, Maricica Grancea, în vârstă de 65 ani, domiciliată în oraș, a plecat în mod voluntar de la domiciliu la data de 4 august, fără a mai reveni până în prezent. 

Alte stiri recente

155 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

483 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: