ADR Sud-Muntenia și Primăria Câmpina, parteneri la realizarea documentației tehnice pentru pasajul subteran

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a convocat Consiliul Local Câmpina pentru o ședință de îndată cu un singur punct pe ordinea de zi - aprobarea unui parteneriat cu ADR Sud-Muntenia pentru realizarea documentației proiectelor privind pasajul subteran și amenajarea spațiului de deasupra acestuia.

La această ședință a Consiliului Local Câmpina au fost prezenți 15 consilieri, dintre care cinci fizic, în sala de ședințe a Primăriei Câmpina (Livia Lupu, Liviu Briciu, Liviu Davidescu, Cosmin Raț și Horațiu Zăgan), și zece prin mijloace electronice, inclusiv Cezar Grama, a cărui situație este departe de a fi pe deplin lămurită, dar a fost convocat la ședință, iar votul său a fost luat în calcul. Au absentat Andrei Duran, Marius Anghelescu, Valentin Crețu și Liviu Dumitrache.
Proiectul de hotărâre prevede încheierea unui parteneriat între municipiul Câmpina și ADR Sud-Muntenia în vederea realizării proiectului ”Sprijin la nivelul regiunii Sud-Muntenia pentru pregătirea de proiecte finanțate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniile mobilitate urbane, regenerare urbană, infrastructură și servicii publice de turism, inclusiv obiectivele de patrimoniu cu potențial turistic și infrastructură rutieră de interes județean”. Practic, este vorba de documentația tehnică pentru cele două proiecte - pasajul subteran din centrul municipiului (de la Salcie până la Spitalul Municipal) și amenajarea spațiului de deasupra pasajului - documentație care va fi realizată cu fonduri europene. Proiectul este finanțat în cadrul Programuiui Operațional de Asistență Tehnică, iar valoarea totală a acestuia este de 4.144.908,03 lei, cofinanțarea de la bugetul municipiului Câmpina fiind de 69.900 lei.
Cei 15 consilieri prezenți au votat în unanimitate în favoarea proiectului inițiat de primarul Alin Moldoveanu.

2766 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1797 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5850 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.