Elevii Școlii Centrale Câmpina au promovat formele alternative de transport ecologic, în Săptămâna Europeană a Mobilității

Actualitate (Categoria articolului)

Cei 650 de elevi ai Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina au participat astăzi la un marș prin care au marcat "Săptămâna Europeană a Mobilității". A fost o acțiune prin care s-a dorit promovarea formelor alternative de transport ecologic, un marș la care copiii au mers pe jos sau au folosit biciclete, trotinete, role etc.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este „Combină și deplasează-te!”. Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante. Exact aceste lucruri au dorit să le scoată în evidență elevii Școlii Centrale în condițiile în care, inclusiv la Câmpina, numărul autovehiculelor a crescut foarte mult în ultimii ani, crescând, implicit, și gradul de poluare.
Copiii s-au deplasat în coloană pe traseul 
Şcoala Centrală - Strada 1 Decembrie 1918 - Bd. Carol I (între Notariate şi Hotelul "Muntenia") - Strada Mihail Kogălniceanu - Strada B.P. Hasdeu - Calea Doftanei - Şcoala Centrală, fiind însoțiți de cadrele didactice, cei mici și de părinți, acțiunea desfășurându-se cu sprijinul Poliției Locale Câmpina și Poliției Municipale.

4176 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cvm 22.09.2018 08:03 Nu stiu ce sa spun despre aceasta actiune. Rezultate practice la nivelul gandirii/actiunii copiilor, a parintilor si, mai ales, a autoritatilor locale nu cred ca sunt sau vor fi. Eu doar constat faptul ca, in zona Scolii Centrale, traficul este aproape blocat dimineata, pe la 8, si la pranz, pe la 12-13. O fi din cauza "mijloacelor alternative sau ecologice de transport"? Crede cineva ca aceasta situatie se va schimba in urma acestei actiuni? Oricum, e bine! Am mai "bifat" ceva la CV.

Actualitate

1270 vizualizari
13 dec. 2018 08:07

Eroii căzuți la Otopeni vor fi comemorați pe 22 decembrie 2018, la monumentul din fața fostei unități de jandarmi din Câmpina

Sucursala Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din MAI - Prahova 1993, împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Jandarmeria Montană Sinaia, Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" și cu sprijinul Protoieriei Câmpina, organizează, ca în fiecare an, un ceremonial de comemorare a Eroilor Jandarmi căzuți la datorie în decembrie 1989. 

1741 vizualizari
13 dec. 2018 07:47

Programul de colectare a deșeurilor menajere în perioada sărbătorilor de iarnă, la Câmpina, Breaza, Comarnic, Băicoi, Provița de Jos și Provița de Sus

Floricon Salub anunță că în perioada sărbătorilor de iarnă intervin unele modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație și agenți economici în Câmpina și localitățile învecinate. 25 decembrie 2018 și 1 ianuarie 2019 sunt zile libere, iar acolo unde ar fi trebuit ridicat gunoiul în aceste zile, programul a fost modificat.

Alte stiri recente

259 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

2556 vizualizari
12 dec. 2018 11:35

Departe de casă, dar cu România în suflet. Florica Jinga a sărbătorit Centenarul alături de românii din Tenerife

1 Decembrie este Ziua Națională a României, ziua tuturor românilor, de acasă și de pretutindeni. Iar când ești departe de țară, departe de ai tăi, emoția sărbătorii naționale parcă este și mai puternică. Ți-e dor și, poate, doare, iar sufletul ți-e copleșit de România. În Oceanul Atlantic, în Tenerife, cea mai mare insulă din arhipelagul Canare, există un colț de Românie. Pe 1 Decembrie 2018, comunitatea românească de aici a sărbătorit Centenarul Marii Uniri în straie populare, cu mâncare tradițională și cu muzică românească interpretată de Florica Jinga. A fost o sărbătoare a sufletului românesc în Tenerife, Spania.