Anunț privind terenurile infestate cu ambrozie din Câmpina

Anunțuri (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina face următorul anunț în atenția proprietarilor sau deținătorilor de terenuri, administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă de pe raza municipiului Câmpina.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 62 din 2018 privind combaterea buruienii ambrozia, Primăria municipiului Câmpina aduce la cunoștință publică faptul că proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și a bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii amrbozia (deumirea științifică ”ambrosia artemisiifolia”) pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației adventiv-invazive și eliminarea prezenței acesteia pe terenurile intavilane sau extravilane.
În scopul distrigerii ambroziei și prevenirii răspândirii acesteia, proprietarii terenurilor pe care crește ambrozia trebuie să desfășoare în perioada ciprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv, cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice, măsurile urmând să fie menținute până la sfârșitul perioadei de vegetație a plantei.
Distrugerea acestei buruieni de către proprietarii sau deținătorii terenurilor infestate cu această plantă este obligatorie conform Legii nr. 62/ din 2018 privind combaterea buruienii ambrozia.
Ambrozia crește, în general, pe marginea drumurilor și căilor ferate, lângă cursurile de apă, pe terenurile agricole lipsite de vegetație sau prost întreținute, în apropierea șantierelor.
Distrugerea buruienii se face obligatoriu înainte de perioada de înflorire, în funcție de caracteristica zonei sau a terenului, suprafața îmburuienată, stadiul culturii infestate, gradul de dezvoltare și densitate a plantelor de ambrozia prin:
- cosit manual sau mecanic (ori de câte ori este nevoie);
- erbicidarea totală pe terenuri necultivate, margini de drum, de preferat înaintea înfloririi;
- smulgerea manuală a plantelor, dacă densitatea buruienilor este redusă.
Nerespectarea obligațiilor legale de către proprietarii sau deținătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcții, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și a bazinelor piscicole constituie contravenție și se sancționează cu avertisment. Constituie contravenție nerespectarea prevederilor din avertisment și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice.
Informații referitoare la ambrozie pot fi găsite și pe pagina specială http://www.mmediu.ro/articol/informatii-despre-ambrozie/2854, de pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
De asemenea, Primăria municipiului Câmpina îi roagă pe cei care au cunoștință despre terenuri infestate cu ambrozie să comunice acest fapt pe adresa de e-mail web@primariacampina.ro, pentru a lua măsurile adecvate.

223 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Anunțuri

1535 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

535 vizualizari
10 aug. 2022 21:37

Finalizarea implementării proiectului “Granturi pentru capital de lucru”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională

SC DANOAN SRL, cu sediul în Strada Bobâlna, nr. 44, municipiul Câmpina, județul Prahova, anunță finalizarea proiectului “Grant pentru capital de lucru SC Danoan SRL”, proiect nr. RUE M2-18285, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 6 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 18.03.2022.

Alte stiri recente

1112 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

2192 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.