Spitalul Municipal Câmpina: modernizarea parterului este aproape gata. La Pediatrie, lucrările vor continua

Actualitate (Categoria articolului)

La Spitalul Municipal Câmpina s-au realizat, în ultimele luni ale anului trecut, mai multe lucrări de reparații și modernizare, vizate fiind parterul instituției și Secția de Pediatrie. Potrivit managerului instituției, dr. Călin Tiu, valoarea acestor lucrări s-a ridicat la 1,4 milioane lei, din care un milion lei din fondurile proprii ale spitalului, iar 400.000 lei de la bugetul local al municipiului, bani alocați de Consiliul Local.

Reabilitarea parterului spitalului este aproape gata, în prezent desfășurându-se ultimele finisaje și curățenia în urma lucrărilor. "Trebuia să intervenim la parter, pentru că în imediata apropiere avem un Ambulatoriu modern, știți bine cum arată, iar parterul spitalului era departe de ceea ce ne-am fi dorit noi', ne-a declarat dr. Călin Tiu, iar în interviul acordat explică exact care au fost lucrările desfășurate la parter (video). Pe lângă lucrările propriu-zise, tot la parter au fost instalate sisteme noi de iluminare, moderne și eficiente din punct de vedere al consumului și au fost "îmbracate" scările către subsol și primul etaj.

Blocul alimentar al Spitalului Municipal a fost, de asemenea, modernizat în totalitate. Pe lângă reabilitarea incintei, au fost achiziționate mașini noi de gătit, hote, vase și veselă, dar și diverși roboți de bucătărie pentru eficientizarea activității. "Scopul nostru a fost acela de a îmbunătăți calitatea hranei pentru pacienți și am acordat o mai mare atenție acestui sector pentru că era nevoie", a precizat dr. Călin Tiu (video). În prezent, sunt șapte meniuri diferite și foarte consistente pentru pacienții obișnuiți, astfel încât, la o medie de cinci zile de internare pentru un pacient, practic meniul nu se repetă. Există meniuri diferențiate pentru copii și pentru persoanele diabetice, cu suplimentele specifice fiecărei categorii.

Secția de Pediatrie nu este, încă, finalizată. Doar jumătate din secție a fost modernizată, cu toate spațiile anexe aferente. Au fost achiziționate paturi noi și mobilier, dar și instrumentar medical specific și a fost amenajată o cameră de reanimare pentru copii. Din păcate, firma care a câștigat licitația pentru modernizarea secției (MAV Proiect Construct SRL București) nu a respectat termenul de finalizare a lucrărilor, motiv pentru care conducerea spitalului a reziliat contractul de execuție cu această societate. Practic, până la 31 decembrie 2016, când ar fi trebuit să termine toată secția, firma respectivă a realizat doar jumătate. Va fi organizată o nouă procedură de achiziție publică și va fi desemnată o altă societate care să continue lucrările.

12218 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ileana 15.01.2017 21:49 felicitari! arata foarte frumos si igienic. dar, nu spuneti nimic despre grupurile sanitare, care erau total nepotrivite, o sursa de microbi.
  • Poenaru Cornel 16.01.2017 10:36 Poate ne spune D-nul Director daca au fost de folos si economiile facute din asa zisa smecherie cu medicamente scumpe pe care bolnavul le cumpara de la farmaciile din oras.Daca da sa fie de POMANA de la enoriasii prosti ai orasului,sunt munti de bani pierduti si ei apeleaza la astfel de mizerii ,se bucura de buzunarul saracilor sa puna niste faianta si gresie.Tot inainte ca salutul pionerilor de altadata.
  • ramona sandru 16.01.2017 15:52 Poate pune si aur pe jos ca tot infect ramane Municipalul.Spaga si statul la coada la usa doctorului va fi si peste 50 ani

Actualitate

419 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

407 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

95 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

161 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.