Guvernul confirmă: toate produsele Hexi Pharma analizate până acum sunt neconforme și vor fi retrase din spitale

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Sănătății a prezentat ieri rezultatele obținute în urma analizării, de către ICECHIM, a 14 produse biocide de la Hexi Pharma, firma care a livrat dezinfectanți diluați la peste 300 de spitale din țară. Concluzia: 14 produse verificate, toate 14 neconforme. Produsele analizate erau diluate, în unele cazuri existând diferența mari de concentrații ale substanțelor.

"De exemplu, la clorura de amoniu, 15% era valoarea declarată și 5,18% valoarea măsurată de către specialiștii de la ICECHIM. De asemenea, mai sunt diferențe la un produs de iod, valoarea declarată fiind de 10%, iar cea determinată - de 7,41%. La glutaraldehidă avem 12% valoare declarată și 1,23 % valoare măsurată", a anunțat ieri secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu. Ministerul Sănătății a decis retragerea tuturor produselor neconforme. La ICECHIM mai există în prezent, pentru analiză, probe de la alte 20 de produse ale Hexi Pharma, iar rezultatele vor fi făcute publice în perioada următoare.

Compania Hexi Pharma a anunțat că fabrica și firma și-au încetat activitatea, scandalul creat în urma descoperirii dezinfectanților diluați determinându-i pe mulți dintre clienții firmei să rezilieze contrcatele. Procurorii de la Parchetul General au început urmărirea penală in rem, adică investigarea unor fapte, nu împotriva unor persoane, sub acuzațiile de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse. În Prahova, contract cu Hexi Pharma are Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Citiți și: Spitalele câmpinene nu lucrează cu firma care a livrat în toată țara dezinfectanți diluați

3294 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

585 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

772 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

644 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1572 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: