La Câmpina, majoritatea PNL și PMP s-a mobilizat și a votat rectificarea bugetului. Consilierii PSD și ALDE au lipsit

Actualitate (Categoria articolului)

La două zile după ce, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Horia Tiseanu afirma că se mai gândește asupra convocării unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina pentru aprobarea rectificării bugetului local, ședința a avut loc. De această dată, toți consilierii PNL și PMP au fost prezenți, în vreme ce consilierii PSD și ALDE au lipsit în bloc.

Reamintim că, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din 25 octombrie, profitând de absența a doi consilieri ai majorității, consilierii PSD și ALDE s-au abținut la vot, provocând respingerea rectificării bugetului local. Primarul Horia Tiseanu și mai mulți consilieri ai celor două formațiuni politice majoritare (PNL și PMP) s-au arătat indignați, iar în conferința de presă de marți, 30 octombrie, de la Primărie, primarul și viceprimarul au criticat vehement gestul opoziției, afirmând că, prin respingerea rectificării bugetare, a fost pusă în pericol funcționarea instituțiilor publice, dar și achitarea facturilor la salubritate și iluminat public. Primarul Horia Tiseanu a evitat, totuși, discuția privind datoria inițiatorului oricărui proiect, inclusiv cel cu rectificarea bugetară, de a avea voturile necesare, lucru care se poate face fie asigurându-se de prezența unei majorități, fie prin negociere cu celelalte formațiuni politice. "Nu am negociat niciodată pe tema bugetului", a susținut primarul în conferința de presă, ceea ce nu e tocmai adevărat, pentru că se cunosc culisele politicii locale și se știe foarte bine cum decurg discuțiile. Pe de altă parte, însă, este foarte adevărat că PSD și ALDE au "picat" rectificarea bugetară de la ședința din octombrie pentru că... au putut. De obicei nu pot face acest lucru, dar acum, în lipsa a doi consilieri PNL, a fost posibilă respingerea proiectului.
"Mă simt ca în familie, având alături numai consilieri PNL și PMP", și-a început destul de neinspirat discursul primarul Horia Tiseanu la ședința extraordinară a Consiliului Local, de joi seară. Iar rectificarea s-a aprobat în doar câteva minute. (video)
Acum, în opinia noastră, este condamnabil și gestul consilierilor PSD și ALDE de a lipsi în bloc de la această ședință. Puteau, așa cum însuși liderul de grup din Consiliul Local, Ion Dragomir, a spus la ședința precedentă, să vină cu o analiză amănunțită a bugetului local și măcar să facă publice toate nemulțumirile lor legate de bugetul local. În plus, puteau veni și cu propuneri în folosul comunității, atât de bine argumentate încât consilierilor PNL și PMP să le fie greu să le refuze. Nu s-a întâmplat așa, din păcate, semn că, indiferent de formațiunea politică din care provin, unii consilieri locali au alte mize decât reprezentarea intereselor comunității.

3918 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

814 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.