La Câmpina s-a deschis Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră pentru elevi și tineri

Social (Categoria articolului)

De astăzi, la Câmpina funcționează Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră, un proiect al Fundației Zamolxes destinat în special elevilor. Este vorba despre un centru care să-i ajute pe elevi să înțeleagă ce vor să facă în viitor, ce meserie li se potrivește, cum ar trebui să vorbească și să se poarte la un interviu, să scrie un CV, unde și cum să caute informații. Activitatea acestui centru se bazează, deocamdată, doar pe voluntariat.

După cum au afirmat președintele Fundației Zamolxes - Florin Predescu și psihologul Ion Biro, Centrul de informare, consiliere și orientare în carieră le va oferi tinerilor informații privind oferta educațională a universităților din țară, consiliere psihologică și educațională, consiliere și orientare vocațională, evaluarea psihologică a intereselor și aptitudinilor, dezvoltarea abilității de a lua decizii privind cariera etc. Centrul funcționează în incinta Căminului Petrol, la Centrul Cultural Zamolxes, iar tinerii pot veni aici lunea și miercurea, între orele 10.00-12.00 și 14.00-16.00 pentru a afla răspunsurile dorite. Tot aici pot veni și alte persoane (oameni de afaceri, studenți, profesori) interesate de voluntariat, doritoare să ajute. 

Pentru că începutul este întotdeauna mai greu, reprezentanții Centrului de informare, consiliere și orientare în carieră vor face ei primii pași spre elevi și vor merge prin liceele câmpinene, la orele de dirigenție, pentru a le vorbi tinerilor despre existența centrului și obiectivele sale. "În perioada imediat următoare vom merge prin licee, dar nu singuri. În această primă etapă vom fi însoțiți de reprezentanții a două bănci, de un antreprenor și de doi piloți - unul civil și unul militar. Ei le vor vorbi elevilor despre ce înseamnă fiecare meserie în parte, despre domeniile în care își desfășoară activitatea, despre ceea ce i-a atras în aceste domenii", a afirmat Florin Predescu. 

În cazul în care vor exista solicitări din partea tinerilor, vor fi organizate cursuri de formare profesională pentru care se vor accesa fonduri europene sau de la bugetul de stat, astfel încât cursanții să le poată urma gratuit.

5748 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1367 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1310 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

110 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

519 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.