Consiliul Local a mandatat Primăria Câmpina să negocieze cu administratorul judiciar al Rafinăriei cumpărarea unor terenuri

Actualitate (Categoria articolului)

Vă amintiți, probabil, cele două terenuri scoase la vânzare de administratorul judiciar al Rafinăriei 'Steaua Română', unul pe care se află biroul mecanic și altul pe care este atelierul de tâmplărie. În august, Consiliul Local Câmpina a respins proiectul inițiat de viceprimarul Adrian Pițigoi și care prevedea acordul de principiu pentru cumpărarea celor două terenuri. La ședința de la sfârșitul lunii septembrie, situația s-a schimbat.

În august, proiectul a picat la vot, deoarece consilierii PSD s-au opus acordului de principiu pentru achiziționarea celor două terenuri. Era nevoie de votul a două treimi din consilieri (adică 13 voturi favorabile), deoarece așa prevede legea când este vorba despre domeniul public. Iar PNL-PMP-ALDE au doar 12 consilieri. În septembrie, viceprimarul Adrian Pițigoi a revenit cu un nou proiect. De această dată s-a folosit de un tertip în așa fel încât să nu mai fie nevoie de două treimi din voturi, ci de majoritate simplă. Prin urmare, proiectul a sunat cam așa: mandatarea Executivului (adică a Primăriei) pentru a negocia cumpărarea terenurilor. Și s-a votat fără probleme. Nu știm să vă spunem de ce sunt atât de importante aceste două terenuri ale Rafinăriei, de se insistă atât de mult pe cumpărarea lor. Timpul ne va răspunde, probabil, la această întrebare. 
Vă reamintim că este vorba despre o clădire cu etaj (birouri mecanică) - în suprafaţă de 376 mp, cu terenul aferent de 1.900 mp şi o clădire reprezentând atelierul de tâmplărie - de 759 mp, cu terenul aferent de 855 mp. Nu sunt alăturate așa cum s-a crezut inițial, iar pentru ca situația să fie mai clară, vă prezentăm schița din care să vedeți exact poziția celor două suprafețe. 

'Promovarea proiectului este necesară pentru implementarea de proiecte cu fonduri nerambursabile, în scopul amenajării de noi zone de agrement şi recreere pentru populaţie având ca scop îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, principalul rezultat preconizat fiind acela de a creşte suprafeţele verzi, satisfacerea nevoii de agrement şi recreere a populaţiei şi reducerea nivelului de poluare, îmbunătăţirea aspectului estetic al localităţii', aceasta este explicația viceprimarului Adrian Pițigoi din expunerea de motive aferentă proiectului. Viceprimar care spune că ‘pentru astfel de terenuri degradate, Ministerul Dezvoltării Regionale a lansat, în cadrul POR 2014-2020, un Ghid de finanțare europeană prin care se poate recupera până la 80% din prețul acestora, iar pentru amenajarea unor zone de agrement pot fi aplicate proiecte cu finanțare nerambursabilă’. 

În încercarea de a demonta argumentele iniţiatorului, consilierul PSD Andrei Duran a afirmat: ’Am în faţă Ghidul Solicitantului pentru un astfel de proiect european şi faţă de ceea ce se spune în expunerea de motive şi în prezentarea proiectului sunt câteva inadvertenţe. Mai întâi, conform Ghidului Solicitantului se poate recupera cel mult 10% din valoarea terenului, nu 80% cum scrie în expunerea de motive. Apoi, pentru a fi declarat eligibil un astfel de teren trebuie să aibă minimum 1.000 mp, iar unul dintre acestea nu se încadrează. În fine, terenurile trebuie să fie încadrate în categoria terenuri degradate, iar noi mai întâi ar trebui să le achiziţionăm, să dărâmăm construcţiile existente şi doar apoi să le introducem în această categorie, lucru practic imposibil pentru a respecta termenul limită de depunere a documentaţiei pentru fondurile europene, termen care expiră în noiembrie anul acesta’. 
La rândul său, consilierul PSD Ion Dragomir a afirmat: ‘Am avut ocazia unei discuţii cu conducerea Rafinăriei, care şi-a exprimat disponibilitatea de ne da în condiţii avantajoase o bucată de teren pe întreaga lungime a Străzii B.P. Hasdeu, pentru a lărgi această stradă. Eu cred că asta ar trebui făcut. Pentru mine nu este clar adevăratul motiv pentru care insistaţi să negociaţi pentru aceste două terenuri!’  

Discuţii similare au avut loc şi pentru proiectul prin care Executivul a fost mandatat să negocieze cu administratorul judiciar al Rafinăriei pentru stadion şi terenul aferent, preţul acestei baze sportive în momentul de faţă fiind evaluat de administratorul judiciar al Rafinăriei la peste 1,6 milioane euro.

4055 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.

2424 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

1 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1052 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.