Hotărârea Consiliului Local Câmpina privind PUZ-ul pentru zona pasajului subteran, atacată la Prefectură de Asociația Pentru Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro v-a informat în premieră că o asociație din Câmpina a transmis Prefecturii Prahova o adresă prin care solicită declanșarea procedurii de revocare a uneia dintre hotărârile adoptate de Consiliul Local Câmpina pe 18 mai 2023 privind pasajul subteran.

Între timp au apărut și o serie de detalii pe această temă, chiar dacă la Primăria Câmpina nu sosise până luni, 29 mai, nici o adresă oficială din partea Prefecturii Prahova pe această temă. Asociația care a transmis Prefecturii Prahova solicitarea declanșării procedurii de revocare a hotărârii privind PUZ-ul pentru zona centrală este Asociația Pentru Câmpina, condusă de Marian Nistor, iar motivul invocat este nerespectarea procedurii privind transperanța decizională. Practic, Marian Nistor susține că noul proiect privind aprobarea PUZ-ului trebuia supus din nou dezbaterii publice, după ce precedentul proiect, care a urmat procedura de transparență, a fost respins de Consiliul Local.
”Legea spune că orice proiect de act normativ, dacă este aprobat fără respectarea procedurii de transparență decizională, este nul. Proiectul pe care îl dezbateți astăzi (n.r. - la ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai) are un referat de aprobare din 12 mai 2023, în care se face vorbire despre faptul că se folosește o consultare publică de la un proiect de hotărâre din august 2022, care a fost respins în Consiliul Local în 28 decembrie anul trecut. Acum, avem un proiect nou, referat de aprobare nou, avzie noi, nu există documente privind consultarea publică. Avem un proiect nou fără respectarea prevederilor privind transparența decizională, este un alt proiect decât cel care a fost supus consultării publice anul trecut”, a spus Marian Nistor în cadrul ședinței Consiliului Local din 18 mai.
La momentul respectiv, Elena Moldoveanu, secretar general al Primăriei municipiului Câmpina, a răspuns pe această temă: ”Dacă se analizau documentele care au stat la baza acestui proeict, se stabilea că, de fapt, acum este același proiect, revizuit, urmare a parcurgerii procedurii transparenței. Acest proiect vine cu acea variantă revizuită, în urma parcurgerii etapelor de transparență”.
Acum, mingea este în curtea Prefecturii Prahova, care va analiza solicitarea Asociației Pentru Câmpina, urmând a transmite un răspuns acesteia, dacă va considera că hotărârea a fost adoptată legal, sau către Consiliul Local, dacă va considera că nu au fost îndeplinite procedurile privind transparența decizională. 
Oricum, așa cum am tot spus la aproape fiecare material pe tema aprobării proiectelor privind pasajul subteran, lucrurile sunt departe a de a fi lămurite și aproape sigur se va ajunge până la urmă în instanță.

2386 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vioreanu 29.05.2023 21:22 Când ești contra vântului și contra normalității.Umbla vorba că Moldoveanu vizează un post de senator/deputat și lasă primăria in grija unor prieteni .Grupurile de interese nu accepta că au luat teapa,de ce baga pe alții pe țeavă și nu candidează ei.Cu cat sunt mai mulți candidați cu atât șansele sunt egale.La lupta,numai fiți anonimi in fața tastaturii,că oricum așa sunteți și în viața reală,simpli trecători,fie că sunteți celebrii sau nu

Actualitate

104 vizualizari
22 sept. 2023 15:10

Primim de la cititori. Parcare în zona Complexului ROMAL

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine surprinsă vineri, 22 septembrie, în zona Complexului Comercial ROMAL.

1454 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

Alte stiri recente

459 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1575 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.