Festivitate de absolvire a gimnaziului, la Școala "Înv. Ion Mateescu" din Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Festivitățile de absolvire sunt întotdeauna emoționante, pentru elevi, pentru profesori, pentru toți prezenți la aceste evenimente. Se încheie un capitol în viața elevului, el trece într-o altă etapă a vieții, pășește pe un drum nou, poate mai greu, se desparte de colegii alături de care a petrecut ultimii ani. Anul acesta, un an școlar atipic, marcat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, emoțiile absolvirii au fost parcă și mai mari. Sau cel puțin asta s-a întâmplat la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu", unde la finalul săptămânii trecute a avut loc festivitatea de absolvire a clasei a VIII-a. 

O festivitate de absolvire diferită de ceea ce reprezintă, de obicei, acest eveniment din viața copiilor și profesorilor. Cu mască de protecție, cu păstrarea distanței sociale, fără îmbrățișări, o festivitate atipică, așa cum a fost și acest an școlar. Totuși, emoțiile au existat, așa cum a existat și o anumită tristețe că absolvenții clasei a VIII-a trebuie să se despartă în acest mod de școala în care au învățat în ciclurile primar și gimnazial, de colegii pe care și așa i-au văzut foarte rar sau deloc în ultimele luni. Undeva, în sufletul celor prezenți, cu siguranță a existat regretul că trebuie să trăim și astfel de vremuri, că amintirile acestor copii nu vor fi complete.
"Aceasta ar fi trebuit să fie o zi pentru încununarea eforturilor și pentru răsplata meritelor tuturor elevilor din școala noastră. Să fim aici cu toții și să culegem roadele acestui an școlar. Dar situația ne impune să respectăm niște reguli stricte. Da, a fost un an școlar atipic, o provocare pentru noi toți, o experiență din care am avut ceva de învățat. Totuși, cred că am simțit cu toții că, oricât de modern ar fi acest sistem online, educația se poate realiza doar față în față. Pentru că empatia se realizează privind copiii în ochi, simțindu-le sentimentele și nu din spatele unui ecran. Eu aș vrea să le mulțumesc tuturor cadrelor didactice pentru implicare, tuturor copiilor, dar și părinților, pentru că au făcut un efort uriaș în această perioadă. Și țin să le mulțumesc reprezentanților administrației locale pentru că au fost alături de noi și ne-au ajutat să trecem cu bine peste această perioadă deloc ușoară", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu.
Directorul școlii a încercat totuși, chiar și în aceste condiții delicate, să păstreze o parte din tradițiile festivităților de absolvire și a oferit profesoarei de matematică, Gabriela Cazacu, Diploma "Profesorul anului". (video)

Profesor Gabriela Cazacu, dirigintele clasei a VIII-a, a fost, probabil, persoana cea mai emoționată de la festivitatea de absolvire. A avut lacrimi în ochi aproape tot timpul. Și-a premiat elevii, i-a felicitat și aproape că i-ar fi luat în brațe dacă... era posibil acest lucru. "Ne simțim astăzi într-o mică normalitate, după o perioadă atât de dificilă pentru noi toți. Atunci când cursurile au fost suspendate, în martie, nu ne gândeam că totul va dura atât de mult, că totul va fi atât de diferit pentru noi. Sistemul acesta online nu este ceea ce caracterizează munca adevărată a profesorilor și a elevilor, dar cu toate acestea eu simt că în fiecare zi am învățat ceva nou și noi, dar și copiii. După o perioadă atât de complicată și dificilă, iată că astăzi avem ocazia să auzim Gaudeamus în curtea școlii și să ne bucurăm de acest moment, atât cât se poate", a spus Gabriela Cazacu. 
Atipică a fost și ceremonia predării clopoțelului. Șefa promoției, Mara Sima, care a absolvit gimnaziul cu media generală 10, a transmis mesajul clasei a VIII-a către colegii din clasa a VII-a, iar clopoțelul le va fi predat acestora în septembrie, la începutul anului școlar 2020-2021. (video)
La festivitatea de absolvire au participat și reprezentanții administrației locale - primarul Alin Moldoveanu și consilierul local Ionuț Goran. Primarul comunei Poiana Câmpina i-a felicitat pe copii pentru absolvire și le-a urat mult succes în continuare, cu speranța că toată lumea va reuși să treacă cu bine peste această perioadă dificilă și pentru toate obstacolele care vor urma mai departe, în viață.

5355 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.