Rezerviștii din Achern (Germania), din nou în vizită la colegii lor din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

De şapte ani, între Asociaţia Rezerviştilor Militari din Achern - Germania şi Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Câmpina, condusă de col(r) Marian Dulă, există un acord de colaborare. Periodic, reprezentanţi ai celor două asociaţii se vizitează, organizează diferite acțiuni, inclusiv cinstirea reciprocă a eroilor din cele două țări, căzuți în cele două războaie mondiale. În aceste zile, rezerviștii din Germania se află la Câmpina, iar astăzi ei au fost primiţi la Primărie de primarul Horia Tiseanu şi viceprimarul Adrian Piţigoi.

Delegaţia rezerviştilor din Achern numără opt persoane, unii dintre ei fiind pentru a treia oară la Câmpina, ceilalţi aflându-se la prima experienţă de acest gen, unii chiar la prima vizită în România. La întâlnirea de la Primăria Câmpina au fost prezenţi şi rezervişti din Câmpina, din diverse arme. Dincolo de cuvintele frumoase, de declaraţiile aproape clasice în astfel de situaţii, de schimburile de cadouri cu valoare simbolică, am remarcat două aspecte.
În primul rând, propunerea făcută de Manfred Doll, preşedintele Asociaţiei Rezerviştilor din Achern, ca atât cei prezenţi, cât şi alţi câmpineni, alături de familii sau de prieteni, să vină să viziteze oraşul Achern. Ba mai mult, rezerviştii germani chiar se oferă să le dea o mână de ajutor tuturor câmpinenilor care vin să le viziteze localitatea. În acelaşi timp, am remarcat propunerea primarului Horia Tiseanu, care l-a invitat pe omologul său din Achern la Câmpina, chiar de Ziua Naţională a României, pe 1 Decembrie 2018.
La finalul întâlnirii, în afara tradiţionalelor fotografii, actualul preşedinte al Asociaţiei Rezerviştilor din Achern - Manfred Doll şi fostul preşedinte, cel care se afla în funcţie la semnarea acordului de colaborare cu asociația din Câmpina, Thomas Rest, în traducerea asigurată de Josep Gombola, au acceptat să ne ofere scurte declaraţii: "Venim cu multă plăcere aici şi ne simţim foarte bine. Am făcut cunoştinţă cu prietenii noştri din Câmpina şi suntem aproape ca fraţii. Împrumutăm reciproc din activităţi pe care asociaţiile noastre le pot face pentru a fi utile ţărilor noastre. În acordul de cooperare este prevăzut şi faptul că ne cinstim reciproc eroii - noi în Germania, iar camarazii noştri din Câmpina merg la Sinaia şi depun flori la mormintele ostaşilor germani" (Manfred Doll). "Pentru noi este o mare cinste să dezvoltăm aceste legături de prietenie cu rezervişti din România. Sperăm ca exemplul nostru să fie urmat şi de alte asociaţii, nu neapărat numai de rezervişti şi îmi exprim mulţumirea că vizitele noastre reciproce ne permit să aruncăm câte o privire în sistemul de pregătire militară al ţărilor noastre." (Thomas Rest)

6837 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Godja Florin Vasile 03.10.2018 17:54 Va felicit pentru activitate!

Actualitate

1939 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

792 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

791 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

743 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.