Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

Social (Categoria articolului)

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

Vizita de la Casa cu Grifoni a fost una de curtoazie, tinerii din afara României fiind foarte mirați să afle că avem un primar care este campion european și mondial la arte marțiale, posesor al centurii negre 5 DAN. Scopul întâlnirii cu tinerii din Câmpina a fost acela de a-i informa despre oportunitățile din cadrul Corpului European de Solidaritate, dar și pentru a încuraja ca tinerii să își facă vocea auzită despre cum văd ei viitorul european.
De asemenea, cu același prilej s-a făcut și anunțul privind demararea la Câmpina a unui proiect de solidaritate finanțat de Corpul European de Solidaritate "De la TINEri pentru TINEri" - 1 iulie 2022 - 30 iunie 2023, proiect derulat de șase tineri câmpineni.
Toate activitățile desfășurate de tinerii voluntari GEYC fac parte din protocolul încheiat de Primăria municipiului Câmpina și GEYC în mai 2021, protocol care are o valabilitate de patru ani.
După întâlnirea de la Primăria Câmpina, tinerii voluntari au mers în Pasajul de la Ceas, unde au vrut să afle părerea câmpinenilor - tineri și nu numai - despre viitorul Europei.

2300 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • eli 03.07.2022 10:29 De ce nu se infiinteaza si la Campina un Consiliu Consultativ al Tinerilor? Acceptam la nivel declarativ ca ei sunt viitorul, ii mai consultam pe ici pe colo, mai facem niste poze dar nu cream un mecanism clar si reprezentativ pentru ca ei sa participe la viata comunitatii si la dezvoltarea orasului. Hai ca se poate!

Social

1426 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

2206 vizualizari
08 aug. 2022 12:02

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. Cum a fugit căpitanul Ghinea în Franța via Iugoslavia

Undeva prina luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

Alte stiri recente

610 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

614 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: