HidroPrahova, 3,46 milioane lei profit net anul trecut. În august se aprobă bonusurile pentru membrii Consiliului de Administrație

Actualitate (Categoria articolului)

Pe ordinea de zi a ședinței din 13 august 2019 a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de la HidroPrahova se află mai multe puncte printre care și cele privind repartizarea profitului net înregistrat de societate la 31 decembrie 2018 și stabilirea cuantumului bonusului pentru membrii Consiliului de Administrație având în vedere îndeplinirea indicatorilor de performanță în anul anterior. Trebuie să știți că, din punct de vedere financiar, HidroPrahova merge foarte bine. La finalul anului 2018, operatorul de apă și canal a obținut un profit brut de 4,1 milioane lei și un profit net de 3,46 milioane lei, după cum reiese din raportul depus de administratorii societății.

În ședința din august, AGA va aproba repartizarea profitului net în conformitate cu legislația în vigoare, astfel: 205.253 lei - rezerve legale, 1.144.530 lei - pentru proiectele cofinanțate din împrumuturi, 967.102 lei - rezerve pentru sursele proprii de finanțare, 1.144.530 lei - dividende. În ceea ce privește bonusurile pentru membrii Consiliului de Administrație, despre acest subiect s-a discutat și la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind unul dintre acționarii (minoritari) ai HidroPrahova. Câmpina este reprezentată în AGA de la HidroPrahova de consilierul juridic al Consiliului Local, Laurențiu Olărașu, care votează la ședințele AGA în funcție de mandatul primit din partea CL. Nu că votul Câmpinei ar conta prea mult în condițiile în care acționar majoritar al HidroPrahova este Consiliul Județean...

Punctele referitoare la exercițiul financiar pe 2018, raportul administratorilor, repartizarea profitului net și acordarea bonusurilor pentru membrii CA ar fi trebuit discutate și aprobate de mai multă vreme, dar ședința a tot fost amânată. "Eu nu am primit materialele pentru ședința AGA de la HidroPrahova din 2 iulie și nu știu ce mandat să vă dau. Am văzut în convocator că este și un proiect privind acordarea unor bonusuri și aș fi fost curioasă să vedem în ce măsură s-au îndeplinit indicatorii de performanță pentru a se putea solicita aceste bonusuri. În aceste condiții, fără să văd materialele pentru ședința AGA, ce mandat vă pot eu da?!", a întrebat consilierul câmpinean Elena Albu, la ultima ședință a CL. Laurențiu Olărașu a încercat să explice că sunt aceleași materiale cu cele de la ședința precedentă, care... nu a mai avut loc, dar Elena Albu i-a replicat: "Nici acele materiale nu le-am primit!" În cele din urmă, nu s-a mai discutat despre niciun mandat pentru reprezentantul Câmpinei, dar probabil că subiectul va fi reluat la ședința de la finalul lunii iulie și va trebui dat un mandat pentru AGA din 13 august.
Dar despre ce bonusuri este vorba? Conform unei alte hotărâri AGA, nr. 5 din aprilie 2017, pentru îndeplinirea indicatorilor de performanță aprobați pentru anul 2018, fiecare membru neexecutiv al Consiliului de Administrație poate primi un bonus de până la 10 indemnizații nete lunare, cuantumul unei astfel de indemnizații fiind de 1.000 lei. Așadar, este vorba de un bonus de 10.000 lei net pentru fiecare dintre cei șase membri neexecutivi ai Consiliului de Administrație de la HidroPrahova. Nu știm cum stau lucrurile în alte localități, dar la Câmpina există multe nemulțumiri cu privire la activitatea HidroPrahova și va fi interesant de văzut ce mandat vor da consilierii locali reprezentantului Câmpinei în AGA de la HidroPrahova.

3592 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • campiion 15.07.2019 14:18 Pai daca au profit, de ce se maresc tarifele la apa??

Actualitate

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1530 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.