Angajații din Finanțe au protestat și la Câmpina. Care sunt revendicările lor și ce au obținut deja de la Guvern

Actualitate (Categoria articolului)

Câteva zeci de angajați din Finanțe - Administrația Financiară și Trezorerie - de la Câmpina au protestat vineri dimineață, întrerupând lucrurl și ieșind în fața instituției.

Protestul angajațillor din Finanțe este unul care a avut loc la nivel național și a fost declanșat de proiectul unei ordonanțe a Guvernului, principala nemulțumire a salariaților fiind reducerea cheltuielilor anunțate de Guvern. Potrivit reprezentanților Federației Sindicatului Sed Lex, peste 18.000 de salariați din întreaga țară au protestat în ultimele zile.
Tot vineri, reprezentanții salariaților din Finanțe s-au întâlnit cu ministrul de Finanțe Marcel Boloș și au obținut de la acesta următoarele promisiuni: nu vor fi făcute disponibilizări în instituțiile din subordinea acestui minister, va fi elaborat un act normativ pentru egalizarea la nivel maxim a salariilor în plată din sistemul fiscal, va fi introdusă familia ocupațională finanțe în viitoarea lege a salarizării, va fi constituit un grup de lucru pentru elaborarea statutului angajatului din finanțe.
În urma acestor promisiuni din partea Guvernului, sindicaliștii au decis să renunțe temporar la proteste.

3131 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Liber 12.08.2023 12:54 Stimati romani, Devine din ce in ce mai penibil. Se cunoaste deja ca aparatul bugetar a ajuns la un numar de angajati exorbitant. Comparand cu USA unde sunt 6 angajati la privat/1 bugetar, Germania unde sunt 10 angajati la privat/1 bugetar, in Romania sunt 3 angajati la privat/1 bugetar. Deci! Cel putin 600000 de bugetari trebuie sa plece. Sunteti familiii intregi, de la bunici, la nepoti, de la sotii, la amante... Este de neimaginat. Sa nu spuneti ca nu este adevarat. In Campina chiar nu am vazut un manifestant impotriva masurii de inchidere a Spitalului pentru a face loc covidatilor, insa bugetarii au tupeu sa isi apere locul linistit.. Au suferit foarte multi oameni. Acest Spital nu a fost construit de acesti tradatori, ci de parintii nostrii si de catre unii dintre noi. Asa ca nu mai fiti penibili. Timpul bugetarilor a trecut...
  • vasilescu 12.08.2023 15:39 IMPOSIBIL,ce sa faci cu ei?scade consumul ,iar este rau,DIGITALIZARE inseamna mai putini trantori.Nu are nimeni curaj ,VIN ALEGERILE ,voturi ?de unde?
  • diss 13.08.2023 07:59 Nimeni nu vorbeste despre profesionalism, rezultate, atitudine….Doar bani, bani, bani. Au marit , enorm, salariile profesorilor, medicilor si ce avem? “ Romania bine educata” adica 65% dintre elevi sunt analfabeti functionali, droguri, batai , buling in scoli, multe meditatii nefiscalizate iar in sectorul medical: femei care nasc pe trotuarul din fata spitalului, doctori care folosesc aparate de la cadavre, spagii cat cuprinde, malpraxis la fel… Acelasi lucru se va intampla si cu armata asta de bugetari care dupa ce vor obtine maririle de salariu cerute, asta cu concedierile e o minciuna la fel de mare ca cea cu scaderile de preturi, isi vor relua vechile obiceiuri: umilirea contribuabililor, frecarea mentei , statul pe FB , o atitudine de supeioritate amestecata cu muta incompetenta… Eu sper ca europenii sa nu cada in plasa politrucilor de la Bucuresti, sa pierdem banii din PNNR, sa crape bugetul pe la 8-9% deficit iar apoi toate castele astea privilegiate: politicieni, judecatori, procurori, politisti, securisti, bugetari … sa se uite lung la o bucata de hartie cu salarii si pensii nesimtite si sa primeasca o… Pentru restul romanilor nu va fi nicio problema: saraci au fost, sunt si vor fi in veci! Amin!
  • Titi 13.08.2023 16:49 Dacul Liber,👍🫡
  • Mateo 13.08.2023 17:11 Subscriu in totalitate la ce au scris Dacul Liber, Vasilescu si Diss. Cu ani buni in urma in traia, marele Corneliu Coposu a zis: ”Blestemul Romaniei ar fi ca dupa 20-25 ani, F.S.N. sa se afle si la stanga si la dreapta”. Ei bine, asta se si intampla si vedem si rezultatele....

Actualitate

366 vizualizari
03 dec. 2023 18:54

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.

141 vizualizari
03 dec. 2023 17:54

Primim de la cititori. Curge apă pe Calea Doftanei...

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat la numărul de whatsapp 0733.388.425 o situație care persistă de ceva vreme pe Calea Doftanei.

Alte stiri recente

63 vizualizari
03 dec. 2023 20:05

De marți, 5 decembrie 2023, se reia transportul public local pe Strada Voila

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un anunț privind reluarea transportului public local pe Strada Voila.

1382 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.