Interes redus al șomerilor față de Bursa generală a locurilor de muncă de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

Agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă organizează astăzi, în toată țara, Bursa generală a locurilor de muncă. La Câmpina, acțiunea are loc la Casa de Cultură "Geo Bogza", iar ALOFM a reușit să aducă la Bursă 36 de agenți economici care oferă 320 locuri de muncă în diverse domenii de activitate și pentru toate tipurile de studii.

Atragerea firmelor spre astfel de acțiuni este destul de dificilă în condițiile în care rămân din ce în ce mai puțini agenți economici activi, iar criza economică pare că nu se mai termină. Cu toate acestea, iată, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă 320 locuri de muncă la Câmpina și pe Valea Prahovei. Din păcate, interesul șomerilor este destul de redus. Doar câteva zeci de persoane au venit în această dimineață la Bursă. Sigur, până la prânz numărul participanților va mai crește, dar oricum va fi sub așteptările organizatorilor. 

Reprezentanții Agenției nu exclud posibilitatea ca de acum înainte să apeleze la măsuri extreme în unele cazuri. Cum ar fi, de exemplu, sistarea ajutorului de șomaj la acei șomeri care nu vin la bursele organizate pe plan local. Legislația în vigoare chiar permite acest lucru, mai ales în cazul acelor șomeri care au o anumită calificare, iar la Bursă sunt oferite locuri de muncă tocmai pentru meseria respectivă. Numai că, acei șomeri nu vin la Bursă, considerându-se, astfel, că nu sunt interesați de un loc de muncă.

5696 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maria 15.04.2016 09:07 Aceste burse arată degringolada sistemului. Oamenii nu vor sa se angajeze, preferând sa se descurce pe cont propriu si sa ia acel ajutor de șomaj. Pe de alta parte, mulți dintre angajatori scot la mișto locuri de munca la concurs sau se comporta in așa fel încât sunt nevoiți sa schimbe angajații la numai câteva luni, cam cât e perioada de proba. Repet, sistemul este falimentar!!!

Social

1375 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1310 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

116 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.