Câmpina ar putea accesa fonduri europene de până la 1,5 milioane euro pentru creşterea eficienţei iluminatului public

Actualitate (Categoria articolului)

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a anunțat lansarea documentației pentru o nouă axă de finanțare destinată creșterii eficienței energetice prin modernizarea iluminatului public în localitățile urbane.

La şedinţa Consiliului Local din 25 ianuarie, consilierul Andrei Duran a prezentat pe scurt această nouă posibilitate de finanţare europeană, despre care – aproape surprinzător – primarul Horia Tiseanu a spus că are cunoştinţă şi chiar va propune un proiect într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local. (video)
Prin această nouă axă de finanţare cu fonduri europene se pot atrage până la 1,5 milioane euro pentru investiţii care contribuie la scăderea consumului de energie primară în iluminatul public. Printre investiţiile care se pot realiza se numără înlocuirea lămpilor cu consum ridicat de energie electrică cu lămpi cu eficienţă energetică ridicată, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător, inclusiv reabilitarea instalaţiilor electrice; achiziţionarea şi instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public; extinderea sau reîntregirea sistemului de iluminat public; utilizarea surselor regenerabile de energie şi altele. Mai ales în contextul în care Câmpina este recunoscută pentru numărul mare de zile însorite pe an, poate că ar fi cazul ca şi administraţia locală să se gândească serios, temeinic şi aplicat la un proiect de amploare în acest domeniu. În 2017, pentru întreținerea și funcționarea iluminatului public s-au alocat aproximativ 1,2 milioane lei.

5612 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Teo 27.01.2018 20:11 Cu reabilitarea termica pentru blocurile de pe bdul Carol I ce ne mai poate spune dl.primar?S-au alocat multi bani pentru studii si nu s-a mai intamplat nimic.Se punea problema accesarii de fonduri europene si pentru acest proiect.
  • Satul Iohan 29.01.2018 10:43 Cata MASCARADA,se tine o sedinta de intentie se consuma curent degeaba pentru ca ,Capetenia stia, dar tine lumea in suspans,ca doar de aia incaseaza 25%pentru dureri de cap cu fonduri europene nu cu bonuri de la sere.Strategia e simpla,trebuie demonstrat ca sunt implicati pana la gat in c....t si sunt platiti,a doua la mana, toate lucrarile se vor impinge catre final de mandat. PNL demonstreze astfel grija fata de enoriasi si arderea curentului in cei 4 ani de MASCARADA.Huooooooooooopa ajunge.Gainareala politica.

Actualitate

757 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

1354 vizualizari
30 ian. 2023 19:37

Tarifele pentru utilizarea bazelor sportive de la Câmpina au fost majorate de Consiliul Local. Creșterile ajung până la 54%

1 comentarii

După cum v-am informat deja, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 25 ianuarie, au fost discutate și votate noile tarife de închiriere pentru bazele sportive din Câmpina, administrate de Clubul Sportiv. Noile tarife au fost aprobate aproape fără nicio discuție, iar inițiatorii proiectului au fost Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR) și Andrei Duran (PSD).

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.