17 milioane lei - suma necesară combaterii alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina va aproba, în ședința de săptămâna viitoare, indicatorii tehnico-economici pentru combaterea alunecărilor de teren de pe Strada Plevnei. O lucrare importantă, necesară, dar care nu se va realiza prea curând pentru că necesită foarte mulți bani - aproape 17 milioane lei cu tot cu TVA, adică 170 miliarde lei vechi. În aceste condiții, se aprobă indicatorii pentru a fi... aprobați, iar apoi se va interveni etapizat, în funcție de fondurile disponibile.

Am mai scris despre acest subiect la aprobarea bugetului local pentru 2016. Pe lista de investiții a fost inclusă și această lucrare, suma alocată fiind de 865.000 lei. Primarul Horia Tiseanu spunea atunci că din acești bani se vor realiza documentațiile necesare și, probabil, unele intervenții pe aleile Pacii și Sulfinei. Iar pentru întreaga lucrare se va încerca accesarea de fonduri europene. 
Alunecările de teren au afectat Strada Plevnei pe o lungime de 510 metri. Suprafața carosabilă prezintă denivelări accentuate. S-a mai intervenit din când în când și s-au făcut unele reparații cu umplutură și asfalt, dar acestea nu rezistă prea mult și denivelările reapar. Pe Aleea Sulfinei sunt porțiuni din carosabil care prezintă denivelări pronunțate și care fac drumul impracticabil pentru mașini. La fel și pe Aleea Păcii, unde se produc deplasări mari ale plăcilor de beton și denivelări pronunțate. Concluziile raportului de expertiză tehnică arată că porțiunile meționate au un grad ridicat de instabilitate, iar aproape 25% din versant se încadrează în categoria "hazard mare și foarte mare". Soluția aleasă este consolidarea acestor străzi cu micropiloți forați încastrați, pe fiecare tronson, în grinzi din beton armat. Dar asta, când se vor găsi banii necesari.

4080 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina 20.02.2016 10:46 E clar! Nu se va face NICIODATA! Daca pentru cotetul ala din centru de-i zice Tiseanu centru turistic a durat constructia lui monumentala aproape un an, pai, aici, unde chiar e de munca... NICIODATA!
  • Nenu Daniel 20.02.2016 12:15 Inadmisibil! 3.7 MILIOANE DE EURO pentru a repara 510 metri de strada??? Nu ne mai saturam de cat de mult suntem furati cu nerusinare?
  • DANIEL NENU 20.02.2016 19:16 3.7 MILIOANE DE EURO pentru 510 metri de strada? E inadmisibil asa ceva! Nu s-au saturat de cati bani au luat cu japca din buzunarele noastre si din fondurile europene?
  • Daniel NENU 20.02.2016 19:16 Costurile achitate in Europa si peste ocean (SUA si Canada) rareori depasesc 2,3 milioane de euro pentru o autostradă nouă cu două benzi pe sens (inclusiv lucrări artă) sau 4 milioane de euro pentru o autostradă cu patru benzi/sens. AUTOSTRADA!!!!!!

Actualitate

1448 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1687 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

678 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

218 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.