Între Câmpina și Bănești nu va mai fi construit un pod, ci un podeț pietonal, peste râul Doftana

Actualitate (Categoria articolului)

Podul de piatră de peste râul Doftana, cel construit în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, s-a prăbușit parțial în primăvara lui 2014 din cauza cantităților mari de precipitații. De atunci, autoritățile locale și cele județene tot încearcă să găsească o soluție pentru cele câteva sute de navetiști care se deplasează zilnic pe jos sau cu bicicleta între Câmpina și Bănești.

În toamna lui 2014, Consiliul Local Câmpina, Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean Prahova s-au asociat pentru constuirea unui nou pod, o investiție de aproximativ 2,8 milioane lei fără TVA. Se dorea construirea noului pod pe amplasamentul celui vechi, care urma să fie dărâmat complet. Proiectul nu a mai fost pus în practică și o vreme nici nu s-a mai vorbit despre el. Se revine acum cu o nouă idee, un nou proiect, aceeași asociere.

În ședința de joi, 23 februarie, Consiliul Local Câmpina își va da acordul pentru asocierea cu Consiliul Local Bănești și Consiliul Județean în vederea construirii unui podeț pietonal, mai degrabă o punte pietonală, cu o lungime de aproximativ 250m și o lățime de 1,2m. Va fi o structură metalică, prevăzută cu balustradă. Podețul va fi construit lângă podul dărâmat, în aval de acesta (spre DN1) și, după cum reiese din indicatorii tehnico-economici, va costa 977.450 lei, fără TVA. Municipiul Câmpina și comuna Bănești vor contribui fiecare cu câte 5% din valoarea investiției (48.873 lei), iar Consiliul Județean cu 90%. Lucrările vor începe anul acesta, dacă toate lucrurile merg bine. 
Autoritățile locale și județene au renunțat, deocamdată la refacerea podului de piatră, cel construit în perioada 1861-1864 și despre care se menționează că ar fi monument istoric, iar reconstrucția sa ar necesita autorizații speciale, multe avize și foarte mulți bani. În anul 1874, podul de piatră a intrat în patrimoniul public al Câmpinei, iar din informațiile noastre nu este clasificat, totuși, în categoria monumentelor istorice sau de arhitectură. Oricum, aceasta este deja o altă discuție.

8573 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radovici Gigi 22.02.2017 11:06 Nu este nevoie de nici un podet,un cablu de otel este suficient .! hehehehehheehhehehe
  • gorila 23.02.2017 09:51 Citeam pe un alt online ca iar Eliro rectificare,iar scumpire.Si se va vota cu 2 maini sus top-top.Oare toti cei care au capusat orasul nu ar trebui sa faca un bine,majoritatea fiind obscuri cand treci pe strada pe langa ei sa faca cheta si sa asfalteze o strada,ajutoare pentru cresa,sa repare podul.Daca se repara raman "expertii" cum se intituleaza in transpoarte someri si adio numarat licurici.
  • Stefaan 23.02.2017 11:08 Pacat de o asa constructie, datata de pe vremea lui Cuza! Toti primarii au folosit repararea podului drept un mijloc electoral in campaniile pentru alegeri.
  • Buruburu 25.02.2017 16:22 Ura, ura, de trei ori ura pentru un podet de 1 milion de lei (versus un pod adevarat de 2,8 milioane lei). Unde l-ati gasit asa ieftin si bun?

Actualitate

690 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă. 

2242 vizualizari
22 mai 2022 19:04

Au început lucrările la noua grădiniță din cartierul Uniunea Europeană, din Câmpina

Zilele trecute au început lucrările la o nouă grădiniță în Câmpina, care va fi realizată pe Strada Uniunea Europeană, în apropierea terenului sintetic de fotbal de la Căminul Petrol. Investiția este realizată din fonduri europene și se numără printre proiectele fostei administrații locale, blocate de Ministerul Dezvoltării și deblocate de primarul Alin Moldoveanu împreună cu actualul Consiliu Local, la începutul acestui mandat.

Alte stiri recente

1 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

1539 vizualizari
24 mai 2022 10:42

Sâmbătă, 28 mai, alegeri la PSD Câmpina. Actual președinte, Dan Mușat, este singurul candidat la șefia filialei locale

Sâmbătă, 28 mai, cu începere de la ora 10, la Casa Tineretului, va avea loc ședința de alegeri a PSD Câmpina, invitat fiind și președintele social-democraților prahoveni, deputatul Bogdan Toader.