Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

Cei care au realizat expoziție sunt elevii din clasele gimnaziale, coordonați de doamnele profesoare Simona Banciu și Laura Șerban. "Copiii din școala noastră iubesc limba franceză și s-au implicat cu multă plăcere în acest proiect. Pe parcursul întregii săptămâni sunt organizate diverse acțiuni dedicate francofoniei, iar în pauze, la radioul școlar, ascultăm cu toții melodii în limba franceză", ne-a declarat directorul Școlii Centrale, prof. Florentina Dumitrașcu. "În cadrul mai multor activități, copiii au aflat ce semnificație are Ziua Internațională a Francofoniei, ce înseamnă să fii francofon, de ce Românie este o țară francofonă. Iar pentru această expoziție, copiii și-au demonstrat creativitatea și au realizat simboluri specifice Franței. A fost o muncă în echipă", a afirmat Simona Banciu, profesor de limba franceză. (video)
În fiecare an, la 20 martie, cele 75 de state membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei sărbătoresc, prin diverse acțiuni, Ziua Internațională a Francofoniei. România este membru cu drepturi depline al acestei organizații din anul 1993. Ziua Francofoniei poate fi considerată sărbătoarea fiecărui cetățean care prețuiește limba franceză, diversitatea culturală a spațiului francofon și valorile promovate de francofonie. România este o țară în care francofonia reprezintă o adevărată stare de spirit.

9019 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.