Dacă la Câmpina sunt probleme, Breaza, în schimb, merge înainte cu realizarea parcului industrial pe platforma Hidrojet

Actualitate (Categoria articolului)

Guvernul României a emis o hotărâre prin care transferă în domeniul public al orașului Breaza întreaga platformă a fostei uzine Hidrojet (terenuri și clădiri) în vederea realizării unui parc industrial. Este vorba despre mai multe hale și depozite și un teren în suprafață totală de 58.911 mp. Potrivit Hotărârii de Guvern 587/2017, publicate săptămâna trecută în Monitorul Oficial, valoarea de inventar a acestor bunuri se ridică la 15.226.745 lei.

Societatea Hidrojet este în reorganizare judiciară din anul 2007. În contul creanțelor fiscale de peste 11 milioane lei la bugetul de stat și la celelalte categorii de bugete, bunurile societății au trecut în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Finanțelor Publice. Prin HG 587/2017, Guvernul a decis ca toate aceste bunuri să treacă în proprietatea orașului Breaza și în administrarea Consiliului Local, în vederea realizării unui parc industrial. Și astfel se va îndeplini o dorință mai veche a administrației locale din Breaza, pentru care s-au tot făcut demersuri în ultimii ani. Prima hotărâre a Consiliului Local Breaza cu privire la intenția de realizare a unui parc industrial a fost aprobată în luna mai a anului 2011.
„Autoritățile publice locale se implică în realizarea acestui parc industrial, deoarece declinul SC Hidrojet SA Breaza a afectat situația economico-socială a orașului, în condițiile în care era singurul obiectiv ce asigura un număr mare de locuri de muncă. Finalizarea demersurilor în sensul constituirii acestui obiectiv va conduce la dezvoltarea economică a orașului Breaza, prin valorificarea potențialului material existent pe platforma industrială și, nu în ultimul rând, prin repunerea în circuitul economic a unei capacități industriale de mare valoare, care în prezent nu mai este exploatată”, se precizează în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.

Platforma Hidrojet dispune de toate utilitățile și dotările necesare unui parc industrial, existând și acces corespunzător pentru traficul auto și feroviar. În aceste condiții, administrația locală nu va fi nevoită să investească în infrastructura viitorului parc industrial, pentru că aici există tot ce trebuie. Conform HG 587, parcul industrial trebuie realizat în termen de cinci ani. În caz contrar, toate bunurile vor fi preluate înapoi de Ministerul Finanțelor.
Înființarea acestui parc industrial este o veste bună pentru toată zona, nu doar pentru orașul Breaza. Cu atât mai mult cu cât realizarea parcului industrial de la Câmpina a intrat în impas, procedurile fiind suspendate de proprietarul terenului.

Citiți și Procedurile pentru înființarea parcului industrial de la Câmpina au fost suspendate

7617 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2452 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

654 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.