Dacă la Câmpina sunt probleme, Breaza, în schimb, merge înainte cu realizarea parcului industrial pe platforma Hidrojet
Actualitate (Categoria articolului)
Guvernul României a emis o hotărâre prin care transferă în domeniul public al orașului Breaza întreaga platformă a fostei uzine Hidrojet (terenuri și clădiri) în vederea realizării unui parc industrial. Este vorba despre mai multe hale și depozite și un teren în suprafață totală de 58.911 mp. Potrivit Hotărârii de Guvern 587/2017, publicate săptămâna trecută în Monitorul Oficial, valoarea de inventar a acestor bunuri se ridică la 15.226.745 lei.
Societatea Hidrojet este în reorganizare judiciară din anul 2007. În contul creanțelor fiscale de peste 11 milioane lei la bugetul de stat și la celelalte categorii de bugete, bunurile societății au trecut în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Finanțelor Publice. Prin HG 587/2017, Guvernul a decis ca toate aceste bunuri să treacă în proprietatea orașului Breaza și în administrarea Consiliului Local, în vederea realizării unui parc industrial. Și astfel se va îndeplini o dorință mai veche a administrației locale din Breaza, pentru care s-au tot făcut demersuri în ultimii ani. Prima hotărâre a Consiliului Local Breaza cu privire la intenția de realizare a unui parc industrial a fost aprobată în luna mai a anului 2011.
„Autoritățile publice locale se implică în realizarea acestui parc industrial, deoarece declinul SC Hidrojet SA Breaza a afectat situația economico-socială a orașului, în condițiile în care era singurul obiectiv ce asigura un număr mare de locuri de muncă. Finalizarea demersurilor în sensul constituirii acestui obiectiv va conduce la dezvoltarea economică a orașului Breaza, prin valorificarea potențialului material existent pe platforma industrială și, nu în ultimul rând, prin repunerea în circuitul economic a unei capacități industriale de mare valoare, care în prezent nu mai este exploatată”, se precizează în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern.
Platforma Hidrojet dispune de toate utilitățile și dotările necesare unui parc industrial, existând și acces corespunzător pentru traficul auto și feroviar. În aceste condiții, administrația locală nu va fi nevoită să investească în infrastructura viitorului parc industrial, pentru că aici există tot ce trebuie. Conform HG 587, parcul industrial trebuie realizat în termen de cinci ani. În caz contrar, toate bunurile vor fi preluate înapoi de Ministerul Finanțelor.
Înființarea acestui parc industrial este o veste bună pentru toată zona, nu doar pentru orașul Breaza. Cu atât mai mult cu cât realizarea parcului industrial de la Câmpina a intrat în impas, procedurile fiind suspendate de proprietarul terenului.
Citiți și Procedurile pentru înființarea parcului industrial de la Câmpina au fost suspendate
Actualitate

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești
Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.

Primim de la cititori. Curge apă pe Calea Doftanei...
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat la numărul de whatsapp 0733.388.425 o situație care persistă de ceva vreme pe Calea Doftanei.
Alte stiri recente

De marți, 5 decembrie 2023, se reia transportul public local pe Strada Voila
Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un anunț privind reluarea transportului public local pe Strada Voila.

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu
Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial “B.P. Hasdeu”. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.
Comentarii