Prefectura ne dă dreptate și cere administrației câmpinene revocarea articolului prin care obligă firmele deținătoare de rețele să dea anunțuri doar la radio

Actualitate (Categoria articolului)

În Hotărârea 111/iulie 2017 a Consiliului Local Câmpina există o prevedere incredibilă din punctul nostru de vedere și, mai grav, ilegală. Este vorba despre Regulamentul privind lucrările tehnico-edilitare și de refacere a infrastructurii, lucrări care se execută pe domeniul public și privat al municipiului Câmpina de către firmele care dețin rețele (apă, gaze, energie electrică, telefonie, cablu). La art.5, al.6 din acest regulament se menționează faptul că beneficiarul trebuie să aducă la cunoștință publică, "prin mijloace mass-media obligatoriu audio", lucrările pe care le execută.

Așa cum am scris și la momentul respectiv, nu ni se pare nici morală și nici legală o astfel de prevedere. De când are dreptul o administrație publică locală să impună unei societăți comerciale la ce fel de organ mass-media să-și dea anunțurile? Interesul unei administrații publice ar trebui să fie acela ca un număr cât mai mare de cetățeni să fie informați cu privire la lucrările care se desfășoară pe domeniul public și nu să facă discriminare între organele mass-media și nici să oblige firmele să colaboreze cu un post local de radio (există și contravenții prevăzute în regulament). Poate sunt cetățeni care nu ascultă radio, poate sunt cetățeni care citesc presa scrisă tipărită sau citesc presa online. 
Înțelegem că deranjăm administrația locală cu articolele noastre critice. Înțelegem și că există o parte a presei agreată mai ales la nivelul Primăriei Câmpina. Dar de aici și până la a obliga niște societăți comerciale să furnizeze anunțuri într-o direcție dorită de administrația locală e cale lungă. Corect ar fi fost mass-media locală și atât, iar firmele să aleagă singure cu cine colaborează.

Noi am considerat că s-a făcut un abuz și am sesizat Prefectura Prahova și alte instituții abilitate. Iar ieri am primit răspunsul de la Prefectură, în care, normal, ni se dă dreptate. Pentru că avem dreptate. Și pentru că administrația locală a mers, deja, mult prea departe comițând o astfel de ilegalitate. Potrivit Prefecturii Prahova, art.5, al.6 din HCL 111/2017 este nelegal. Prefectul județului a solicitat Consiliului Local Câmpina revocarea alineatului respectiv, în caz contrar hotărârea va fi atacată la instanța de contencios administrativ, solicitându-se desființarea parțială a acesteia. (facsimil adresă Prefectură)
Precizăm că proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi și a fost aprobat în unanimitate de Consiliul Local. Suntem convinși că unii consilieri nici nu au citit regulamentul. Alții l-au citit și fie au înțeles, dar au tăcut, fie nu au înțeles că votează o ilegalitate. Și pentru a vă convinge că noi am înțeles exact despre ce e vorba, mai precizăm că în textul regulamentului se menționează "mijloace mass-media obligatoriu audio", iar în avizul de spargere a carosabilului (pe care trebuie să-l obțină deținătorii de rețele) apare mențiunea "mass-media - radio și televiziunea locală"...

7039 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 08.09.2017 12:27 Ha! Na! Hâc! Primăria a călcat pe bec! Iar.
  • Sabina 08.09.2017 15:55 Va felicit! Demonstrați ca se poate! Dacă ar face mai mulți ceea ce faceți voi, poate nu ar fi totul pierdut!
  • Driver 08.09.2017 20:38 Probabil ca aceste atitudini au fost insusite dupa o pregatire temeinica cu liderul din Coreea de Nord.In momentul de fata nu e prea mult de facut cu administratia actuala,decat asteptat anul alegerilor locale,si actuala administratie trimisa la groapa de gunoi al istoriei.
  • Aurica 09.09.2017 11:34 Felicitari ca v-ati tinut de capul lor si nu i-ati lasat! Asa ar trebui sa facem toti de fiecare data, si atunci nu ar mai avea tupeul pe care l-au capatat! Ar trebui sa aiba o ultima firimitura de decenta si sa plece!

Actualitate

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1214 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1792 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.