La mulți ani, Câmpina! Spectacol dedicat împlinirii a 518 ani de la prima atestare documentară a localității

Eveniment (Categoria articolului)

8 ianuarie este Ziua Câmpinei. 8 ianuarie 2021 este ziua în care se împlinesc 518 ani de la prima atestare documentară a localității. O localitate iubită și respectată pentru istoria ei, pentru frumusețea ei, pentru oamenii de valoare pe care i-a dat acestei țări. Anul acesta, pe fondul pandemiei de coronavirus, nu s-a organizat niciun eveniment public pentru a se marca Ziua Câmpinei. În schimb, Casa de Cultură "Geo Bogza" ne oferă tuturor o frumoasă surpriză, un spectacol înregistrat, susținut de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul", Grupul Vocal "Plai câmpinean" și Alexandru Ștefan - Sașa, fost component al formației Meteor.

Spectacolul este prezentat de directorul Casei de Cultură, Alexandra Ioniță, iar cele două ansambluri menționate aparțin de această instituție. Ansamblul Focloric "Ghiocelul" a împlinit, în toamna anului trecut, 18 ani de existență și 11 ani de când este condus de instructorul Cristi Colezea. Tinerii dansatori care formează acest ansamblu sunt extrem de talentați și au câștigat, de-a lungul anilor, numeroase premii la concursurile naționale și internaționale la care au participat. Solista ansamblului este Valentina Ivan, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina. Grupul vocal "Plai câmpinean" este un grup tânăr, format din 9 fete talentate, pregătite de profesorul Dănuț Andrei.
Ștefan Alexandru Sașa nu mai are nevoie de nicio prezentare, suntem siguri. Astăzi în vârstă de 70 de ani, Sașa a fost bateristul celebrei formații Meteor. Muzica e viața lui, dar să nu uităm că este autorul a nu mai puțin de 12 volume de poezie și epigramă.
Acești artiști câmpineni, mai mici sau mai mari, au urcat pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" pentru a ne oferi un spectacol (înregistrat) de Ziua Câmpinei. În fața lor, sala a fost goală și, cu siguranță, nu le-a fost ușor să cânte sau să danseze. Au nevoie de public și sperăm ca eforturile lor să fie încununate de aplauzele dumneavoastră și, de ce nu, de mesajele de felicitare pe care le puteți transmite fie aici, fie pe rețelele de socializare.
În introducerea spectacolului veți putea urmări și mesajul primarului municipiului, Alin Moldoveanu, cu ocazia Zilei Câmpinei.

11526 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • stanescu mihai 14.01.2021 10:57 Felicitari organizatorilor pentru organizarea evenimentului, care mi-a creat emoții, mai ales că am avut o contribuție majora la prima sarbatorire a atestarii documentare a CAMPINEI . De altfel, efigia din bronz realizata cu acest prilej, a fost realizata de mine dupa desenele arhitectului BARBULESCU, . SPERAM CA DACA ANUL VIITOR VOM MAI FI IN VIATA, SA NE INVITATI SI PE NOI . ,LA MULTI ANI !

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.